*Nettavisen* Sport.

- Det var ikke enkelt

FØRSTE: Magnus Carlsen vant sin første kamp i Norway Chess søndag kveld. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Men endelig ble det seier for Magnus Carlsen.

08.06.14 22:34

Det ble en svært lang og intens kamp mellom Magnus Carlsen og Levon Aronian i den femte runden av Norway Chess søndag. Til slutt var det Carlsen som kunne juble for seier.

Det som etter hvert utviklet seg til å bli en lang og spennende kamp så en lang periode ut til å ligge i hendene på Aronian.

Men etter hvert som spillerne nærmet seg slutten på kampen ble det tydelig at Carlsen hadde overtaket. Etter 93 trekk takket Aronian, som spilte med svart, for kampen og Carlsen kunne smile over sin første seier i turneringen.

Verdensmesteren hadde spilt seg til fire remis før søndagens seier.

Ny slitekamp
- Det var ikke enkelt. Det var en veldig tøff og slitsom kamp, oppsummerte Carlsen under pressekonferansen etter kampen.

- Det var et altfor langt parti. Jeg var god på starten, men jeg gjorde noen feilbedømmelser også, utdypet han overfor TV 2.

Aronian uttrykte skuffelse over at han ikke fikk utnyttte overtaket han hadde på Carlsen tidlig i kampen. Det hadde også den norske verdenseneren forståelse for.

- Jeg ble tidvis utspilt og var heldig som fikk med meg noe fra denne kampen. Heldigvis ble det seier med litt hjelp fra han. Det var ikke bra. Trekkene kom ikke lett til meg.

Agdestein uten tap
For Simen Agdestein ble det ikke seier søndag. For femte gang av fem mulige så langt i turneringen ble det remis.

Han hadde lenge kontroll på russeren Alexander Gristsjuk, men klarte ikke sette inn i det endelige støtet. Etter 49 trekk ble det poengdeling.

Dermed står Agdestein oppført med 2,5 poeng etter de fem første kampene. Det gjør at han fortsatt er med og kjemper blant de beste.

Til TV 2 sa Agdestein at han kjenner det tøffe kampprogrammet på kroppen.

- Man blir sliten etter så mange dager. Det er mye hardt arbeid. For meg er alle motstanderne like sterke. Det er veldig gode motstandere, sa han.

Agdestein skal ut med italienske Fabiano Caruana mandag. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.