*Nettavisen* Sport.

- Idrettsforbundet må ønske oss velkommen

USIKKER: Simen Agdestein mener Norges Sjakkforbund ikke søker om opptak i Nirges Idreddforbund før de føler seg velkommen. Her er Agdestein under Sjakk-OL i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

Simen Agdestein usikker på NIF-opptak.

06.08.14 09:05

Simen Agdestein mener Norges Sjakkforbund ikke bør søke opptak til Idrettsforbundet så lenge sjakken føler seg uønsket.

Under en ekstraordinær kongress 1. desember skal sjakkforbundet avgjøre om det skal satse på å bli en del av Norges Idrettsforbund (NIF) eller ikke. Der sjakkpresident Jøran Aulin-Jansson er positiv og ønsker et medlemskap, er OL-deltaker Agdestein tvilende.

Ifølge Dagbladet har 47-åringen gått hardt ut mot NIF i det internasjonale sjakkmagasinet «New In Chess». Der blir han sitert på at han håper at sjakken aldri blir en del av Idrettsforbundet.

Agdestein kommer også med følgende retoriske utsagn: «Vil vil virkelig alliere oss med primitive aktiviteter som fotball og langrenn?».

Da han ble spurt om uttalelsene tirsdag, understrekte Agdestein at det var en spissformulering.

- Det kan godt hende at det er en bra retning (å søke opptak i NIF), men da må de ønske oss velkomne, sa Agdestein til Dagbladet.

Aulin-Jansson skjønner Agdesteins skepsis, men mener likevel at medlemskap i Idrettsforbundet er riktig vei å gå.

- Jeg er personlig for å bli medlem. Jeg må innrømme at jeg har vært skeptisk, men jeg føler meg overbevist om at sjakken vil tjene på det totalt sett, sier sjakkpresidenten. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.