RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ole Valaker (Mediehuset Nettavisen)

- Jeg undervurderte Magnus Carlsen

Vishy Anand mener han enten undervurderte nordmannen eller overvurderte seg selv.

Det er halvannen uke siden Magnus Carlsen (23) tok VM-tittelen i sjakk fra indiske Viswanathan Anand (43). I et ferskt intervju med avisen Telegraph i hjemlandet snakker 43-åringen om hvordan tapet føles nå som det har gått noen dager.

- I oppkjøringen til finalen hadde jeg et bilde av den personen jeg skulle møte, men den personen som satt på den andre siden av brettet viste seg å være veldig annerledes. Du kan si at jeg overvurderte min evne til å håndtere Carlsen eller at jeg undervurderte ham. Det kommer an på hvordan man ser det, sier Anand til avisen.

Vishy Anand har i flere år vært uslåelig og hadde VM-tittelen for seg selv fra 2007 til 2013.

Han blir stilt spørsmål om hvorfor han ikke var mer aggressiv. Dette er en kritikk som kom allerede fra starten av finalen, som endte med tap med 3,5 poeng mot 6,5.

- Jeg kunne ikke lokke ut Carlsen. Det er et faktum. Det handler ikke om at jeg ikke hadde en strategi, men den var ikke god nok eller utførelsen min var ikke god nok. De siste årene har det dukket opp noen problemer i spillet mitt. Mange mener at jeg skulle ha vært mer aggressiv. Vel, jeg skulle likt å vite hvordan.

Et annet poeng Anand trekker fram, er aldersforskjellen.

- Alder er definitivt en faktor. Jeg gjorde ikke noe poeng ut av det, for jeg kan ikke forandre min alder, men gjennomsnittsalderen i sjakk er i ferd med å falle. Du vil ikke se flere situasjoner som i 1981, da Viktor Kortsjnoj var over 50 da han møtte Anatolij Karpov i VM-finalen i Italia.

- Hvordan vurderer du Carlsen, som ikke er mer enn 23?

- Carlsen har den høyeste ratingen noensinne (2872 poeng) og hans statistikk snakker for seg selv. Det er ikke mye jeg kan legge til. Det er opp til ham hvor han går videre.

Les hele intervjuet her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere