- Jeg var ikke i min beste form

NY REMIS: Magnus Carlsen og Vishy Anand.

NY REMIS: Magnus Carlsen og Vishy Anand. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Men Magnus Carlsen hadde god kontroll på Vishy Anand.

18.11.14 16:01

Magnus Carlsen avviste raskt og elegant alle Vishy Anands angrepsforsøk og fikk remis i 8. parti i sjakk-VM tirsdag. Han leder nå 4,5-3,5.

Etter at remisen var klar bar det rett på dopingkontroll for Carlsen.

- Det er aldri stas med dopingtest. Men det er en del av gamet. Det er ikke så ofte det skjer i sjakk, sier manager Espen Agdestein til NRK.

- Ikke i form
Carlsen så også meget trøtt ut underveis i partiet og gjorde en del merkelige bevegelser på stolen i løpet av tirsdagens VM-møte.

- Jeg var ikke i min beste form i dag, sier Carlsen til pressen.

- Resultatet er bra for meg og nå kommer det en fridag. Det kommer godt med, sier den norske stjernen videre.

Etter mandagens maratonparti som varte i over seks timer nøyde spillerne seg med to og en halv time ved brettet i Sotsji tirsdag.

Anand hadde hvite brikker og prøvde å skape vanskeligheter for Carlsen, men hver gang ble forsøkene kontant avvist.

Brukte tid
Anand brukte mye lengre tid på sine trekk enn tittelforsvareren, som gang på gang besvarte utfordringene nesten umiddelbart. Anand brukte 1.45.08 på sine 40 første trekk, Carlsen 47.38 på sine.

Anand satte Carlsen sjakk i 41. trekk og rakte umiddelbart fram hånden med tilbud om remis. Det ble mottatt, da det på det tidspunkt var klart for de fleste at ingen av spillerne hadde utsikt til seier.

Med fire partier igjen trenger Carlsen to poeng for å forsvare tittelen. Neste parti spilles torsdag, og da har Magnus Carlsen hvite brikker.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.