*Nettavisen* Sport.

- Kan bli det viktigste partiet

Magnus Carlsen bør vinne fjerde parti, mener sjakkforfatter. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Sjakkforfatter mener Carlsen bør vinne fjerde parti.

12.11.14 12:48

Forfatter Aage Sivertsen tror det psykologiske spillet i sjakk-VM kan endre seg om Vishy Anand tar et nytt poeng i onsdagens parti.

(Se videointervju nederst i artikkelen)

Inderen tok en knusende seier over Magnus Carlsen i det tredje partiet tirsdag. Aage Sivertsen skriver bok om Carlsen. Han frykter nordmannen havner bakpå om han ikke vinner onsdagens parti med hvite brikker.

- Det her kan være det viktigste partiet i VM-kampen. Fordi det viktig i psykologien i dag er om han vinner, spiller uavgjort eller taper. Hvis de spiller remis i dag, vil det være en psykologisk seier for Anand, og selvsagt kolossalt viktig hvis han vinner, sier Sivertsen til NTB.

Ekspert på remis

Sivertsen mener at et uavgjortresultat for den regjerende verdensmesteren onsdag kan få katastrofale følger for 23-åringen videre i mesterskapet.

- En remis i dag betyr at Anand kun kan satse på å vinne et parti til, og han er ekspert på å spille remis. Hvis resultatet i dag ender remis, vil det være en fullstendig snuoperasjon psykologisk.

Mange hadde avskrevet den indiske sjakkspilleren etter nederlaget i annet parti. Anand var langt nede, men slo sterkt tilbake ved hjelp av gode forberedelser.

- Det var helt utrolig, han var så langt ned og de hadde spilt 26 parti uten at han hadde vunnet. Han var så langt nede som han nesten kunne være, men så fikk han inn gode forberedelser og så er han nesten på banen igjen, sier Sivertsen.

Superhukommelsen avgjorde

Sjakkforfatteren er imponert over måten Anand spilte på i tirsdagens seier over Carlsen.

- Det er litt undervurdert det som skjedde tirsdag. Magnus spilte ikke bare mot Anand, han spilte mot en computer og et system sekundantene til ham, der Anand nærmest bare utfører trekkene.

Han mener Carlsen må ta Anands seier på alvor skal den norske sjakkstjernen slå tilbake igjen.

- Hvis Anand klarer å forberede seg på samme måte, og Magnus ikke klarer å ta dette helt alvorlig, kan vi risikere at Anand blir verdensmester igjen, sier Sivertsen. (©NTB)

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=5jRPCmhtDKDWUVystlvEOslo6gSop8NHkM4LbUwgRaYMwGITD1BLCQC7tq0h3Xjk_GwhTGTKHb1ok5c1dymLl-EY4YlRKv_Hk3MVQ6DSH3rqXZRt-cC8cqLci0LI6-p6f2SGG4mSfNc&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag