RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
GLADE MINER: Kulturminister Thorhild Widvey ønsket lykke til til Simen Agdestein da sjakk-OL startet. Til venstre ser vi FIDE-president Kirsan Ilyumzhinov, og i midten står president Jøran Aulin-Jansson i Norges Sjakkforbund . Agdesteins motstander var Basheer Al Qudaimi fra Jemen.
GLADE MINER: Kulturminister Thorhild Widvey ønsket lykke til til Simen Agdestein da sjakk-OL startet. Til venstre ser vi FIDE-president Kirsan Ilyumzhinov, og i midten står president Jøran Aulin-Jansson i Norges Sjakkforbund . Agdesteins motstander var Basheer Al Qudaimi fra Jemen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

- Om ikke korrupsjon, så oser det kameratskap og «gutteklubb»

Norges sjakkpresident med klar tale.

Mandag ble Kirsan Iljumzjinov (52) gjenvalgt som president i det internasjonale sjakkforbundet (FIDE). Legenden Garry Kasparov (51) tapte med 61 stemmer mot 110.

Kasparov var så skuffet etterpå at han ifølge VG tok til tårene.

NEDSLÅTT: Garry Kasparov er skuffet etter å ha tapt presidentvalget med 64 mot 110 stemmer. President Kirsan Ilyumzjinov i bakgrunnen.

- Om ikke korrupsjon, så oser det kameratskap og «gutteklubb» av dette resultatet, sier president Jøran Aulin-Jansson i Norges Sjakkforbund til VG.

Iljumzjinov er en nær venn av Russlands president Vladimir Putin. 52-åringen har også, helt seriøst, hevder at han har reist i romskip med utenomjordiske vesener.

Valgresultatet får også konsekvenser for Magnus Carlsen. Nå blir VM-kampen mot Vishy Anand spilt i Sotsji i november.

- Jeg hadde alt klart for en kamp mellom Magnus og Anand i meget gode lokaler, og sterke sponsorer. Men nå er jeg spent på hva som skjer videre med Magnus. Og jeg er nysgjerrig på hvor alle de dollarmillionene FIDE-presidenten lover, skal komme fra, sier Kasparov til VG.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere