RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SLITEN? Magnus Carlsen virket ikke helt opplagt i forrige parti. Nå tror NRKs sjakkekspert at han slår tilbake torsdag.
SLITEN? Magnus Carlsen virket ikke helt opplagt i forrige parti. Nå tror NRKs sjakkekspert at han slår tilbake torsdag. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

- Rart at Magnus virket mer sliten

Sist oppdatert:
Sjakk-ekspert tror likevel på Carlsen-seier torsdag.

Magnus Carlsen leder med bare ett poeng, men torsdag kan han langt på vei avgjøre sjakk-VM. - Seier vil gi ham et kolossalt overtak, mener NRK-ekspert Torstein Bae.

Den norske sjakkverdensmesteren er i føringen 4,5-3,5 sammenlagt. Med svarte brikker avviste Carlsen tirsdag resolutt alle angrepsforsøk fra utfordrer Vishy Anand. 23-åringen er sikret ny VM-suksess om han tar to poeng i løpet av de fire siste partiene.

- Magnus har overtaket, men det er som ventet blitt en jevn og tøff kamp. Ingenting er avgjort. Vishy Anand har to partier med hvit og må få en fulltreffer for å utligne, sier Bae til NTB.

To valg
Torsdag har Carlsen muligheten til å sette Anand under press. Nordmannen spiller da med hvite brikker, og med seier vil han rykke opp i to poengs ledelse.

- Med seier vil Magnus få et kolossalt overtak. Kampen vil da etter alt å dømme være avgjort, mener Bae.

- For Magnus er spørsmålet om han skal gå for en ny seier og ta sjanser, eller om han skal gå litt defensivt ut og være fornøyd med remis. Jeg tror han vil ha seier i morgen (torsdag). Det må ikke bli for aggressivt, men Magnus vil presse på for seier, legger han til.

Mange bet seg merke i at Carlsen så uvanlig sliten ut i starten av tirsdagens parti. Tilsynelatende virket han å være på nippet til å duppe av. Dagen før hadde han og 21 år eldre Anand spilt et maratonparti på over seks timer.

- Magnus virket mer sliten enn Vishy, som er litt rart tatt aldersforskjellen i betraktning. Jeg regner med at han slapper av og bruker hviledagen godt. Det kreves ikke så mange forberedelser nå som han skal spille med hvite brikker. Han skal ta det første trekket og kan styre litt fra start, sier Bae.

Rolig hviledag
Carlsen er kjent for å bruke hviledagene til en god del fysisk aktivitet, men onsdag holdt han seg kun til lett trening.

- Som Magnus sa i går (tirsdag) blir hviledagene viktigere utover i VM-kampen. Han har gjerne brukte disse dagene til å trene, men i dag blir det nok litt roligere, opplyser Carlsen-manager Espen Agdestein til NTB.

Ifølge manageren vil ikke Carlsen prøve å være taktisk lur i sluttspurten. Det er ikke aktuelt med en plan om å spille remis helt til Anand ikke kan ta ham igjen.

- Det er behagelig å være i ledelsen, men han er bare foran med ett poeng. Han må bare fortsette som han har gjort til nå. Dette er ikke tiden for å tenke taktikk.

Førstemann til 6,5 poeng er sikret VM-tittelen. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere