- Sikker på at Carlsen ikke misbruker det

Foto: Morten Rakke / NTB scanpix (www.mortenrakke.com)

Viswanathan Anand snakker om VM-duellen i et sjeldent intervju.

28.08.13 14:58

Sjakkens regjerende verdensmester Viswanathan «Vishy» Anand gir ikke mange intervjuer i løpet av et år, men han har gitt et til New Indian Express nå.

I helgen fortalte Magnus Carlsens manager, Espen Agdestein, at nordmannen har fått inn en klausul i kontrakten som tillater ham å sykemelde seg ved matforgiftning under finalen i Chennai i november.

Ifølge New Indian Express mener mange at denne klausulen er urettferdig, men Anand er overbevist om at Carlsen ikke vil misbruke dette.

- Kontraktene er signert. Jeg ønsker ikke å dvele ved dette. Jeg tviler ikke på Carlsens integritet som sportsmann, og jeg er sikker på at ingen av partene vil misbruke dette, sier Anand.

Anand blir også spurt om han tror at hans fem VM-titler gir ham en fordel mot Carlsen.

- Det er klart at disse kampene har lært meg noe, men for meg er hver kamp en ny utfordring. Jeg har lukket kapittelet om den forrige kampen og ser på denne som en ny utfordring.

Verdensmesteren svarer ikke på om han anser seg selv som favoritt, men understreker i stedet at «bare gode trekk vil vinne kampen og dette er det eneste jeg vil tenke på».

- Hvordan ser du på Carlsen som spiller?

- Han er en seig spiller, har enormt med talent og er ekstremt ambisiøs.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.