RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

17-åring til topps i det åpne sjakk-NM

ILLUSTRASJONSBILDE: Sigve Hølleland fra Masfjorden gikk til topps i det åpne norske mesterskapet.
ILLUSTRASJONSBILDE: Sigve Hølleland fra Masfjorden gikk til topps i det åpne norske mesterskapet. Foto: Steffen Schmidt / Keystone (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Sigve Hølleland fra Masfjorden er et sjakktalent utenom det vanlige. Mandag gikk han til topps i det åpne norske mesterskapet.

Han avga bare 1,5 poeng i løpet av de ni rundene mesterskapet varte, og han stakk av med NM-tittelen halvpoenget foran Christian Laverton fra Trondheim. Monika Machlik fra Tromsø sikret bronsen blant de 63 spillerne som deltok.

– Det er en svært sterk prestasjon å vinne det åpne norske mesterskapet. Sigve Hølleland er bare 17 år og undervises til daglig av stormester Simen Agdestein. Han er en av landets fremste lærerkrefter i sjakk, så det skal bli spennende å følge Hølleland videre, sa kommunikasjonssjef Gisle Bjugn i Norges Sjakkforbund i en kommentar etter mesterskapet.

Parallelt med det åpne norske mesterskapet gikk også stormesterturneringen Fagernes Chess International 2014. I den turneringen, der det deltok 12 stormestere, vant israeleren Evgeny Postny med amerikanske Samuel L. Shankland på annenplass. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere