*Nettavisen* Sport.

7 år og norgesmester

Se bilder, resultater og glanspartiet til en 7 år gammel sjakkmester.

30.11.06 14:13

Stor bildespesial nederst i saken.Se også bilder her

312 barn og ungdommer stilte til start i årets NM for ungdom, som ble spilt i Bergen fra fredag til søndag. Det var ikke bare deltakerantallet som var høyt. Også nivået var imponerende i mange av klassene.

Man kan nok ane en liten Magnus-effekt, for det er etter hvert blitt mange foreldre som har innsett at lav alder ikke trenger å være ensbetydende med lav spillestyrke.

Her er turneringens hjemmeside

Sølv til Magnus' søster
I eldste klasse (17 til 25 år) ble det en meget pen seier til Fana Sjakklubbs Kristian Sørensen. Sørensen er tidligere blant annet norsk og nordisk mester for skolelag, men har spilt lite de siste årene.

Nå ble det hele 6,5 av 7 og klar NM-tittel, hele 1,5 poeng foran nummer to. Det ble Ellen Carlsen, storesøster til Magnus.

«Jentesjakken er på gang»

Hun gjorde en meget bra turnering, og var med på å vise at jentesjakken er på gang her i landet.

Det ble ytterligere to sølvmedaljer på jentene, ved Katrine Tjølsen i 13-14 år og Raksha Rathan i 11-årsklassen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Årets NM for ungdom var preget av at favorittene gjorde som forventet. Jon Ludvig Hammer vant klassen for 15- og 16-åringer, selv om hedmarkingen Anders G Hagen klarte å fravriste Hammer et halvpoeng.

Også Frode Olav Olsen Urkedal - som nylig ble juniornorgesmester, tok en ny tittel med 6,5 av 7 i klassen for 13- og 14-åringer.

Spill gjennom 68 partier fra Ungdoms-NM

Nordnorsk mester
Gledelig var det også at Nord-Norge for første gang på svært lenge fikk en norgesmester. Peter Flermoen fra Harstad innfridde favorittstempelet hans høye ratingtall ga ham, og klarte som en av to full pott.

Den andre som klarte full pott var Aryan Tari fra Stavanger i yngste klasse. Tari er bare sju år, men hamlet altså opp med alle de større barna. Merk deg navnet – dette er en spiller du vil høre mye mer om fremover.

Her er et eksempel på sjuåringens fenomenale spill -slik leser du trekkene:

HTML EMBED

Se bildene fra NM under. Takk til Eirik T. Gullaksen og Lars Narve Larsen for hjelp med bilder og bildetekster

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag