RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Agdestein: – Vi må kun tenke sjakk

Sist oppdatert:
- Det gjelder å koble ut etter partiene.

To av spillerne på det norske 1.-laget i sjakk ankom Tromsø til sjakk-OL fredag formiddag. Veteranen Simen Agdestein kommer kun til å tenke sjakk de neste to ukene.

- Det er en del forventninger på oss, tror jeg. Selv må vi ikke tenke på den måten, vi må fokusere på at vi skal spille sjakk.

- Vi må ikke tenke på totalen, men lade opp til partiene, sier sjakkveteran Simen Agdestein til NTB da han ankom Tromsø fredag.

- Vi tenker ikke på om vi skal hevde oss i toppen, men vi skal gjøre så godt vi kan så får vi se hvordan det går, sa Agdestein.

- Vi må kun tenke sjakk. Sjakk er egentlig veldig rytmisk. Man vet hvem man skal møte, så må man forberede seg på det og spise godt foran kampene. Så gjelder det å slappe av koble ut etter partiene, sa Agdestein.

Blir spennende

Jon Ludvig Hammer var litt mer snakkesalig rundt Norges sjanser til å hevde seg blant de beste.

Norges 1. lag består av fem spillere, og ved siden av Agdestein og Hammer er også Magnus Carlsen, Kjetil A. Lie og Leif Erland Johannessen på laget.

- Jeg tror det blir veldig spennende. Det er unikt å ha et slikt arrangement på hjemmebane. Jeg vet ikke helt hva jeg skal forvente meg. Det er viktig å få en god i start. Kjenne litt på omgivelsene hvordan det blir med presse og publikum og sånne ting og så får vi se hvordan det går.

- Vi kan gjøre det bra. Det handler om å vinne kampene sine. Vi må gi de store lagene en støkk slik vi gjorde det i Dresden mot Kina med det samme mannskapet som nå, sa Hammer.

Må prestere over evne

- Vi har en sjanse til være med blant de beste, men da må alle prestere over evne. Vi er fire stykker, alle må presetere samtidig i de viktige kampene. Det er mulig, men vanskelig, spådde Hammer.

Verdensmester Magnus Carlsen var fredag opptatt med å presentere Norges Sjakkforbunds jubileumsfrimerke i Tromsø.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere