RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alle nasjonene får delta i sjakk-OL i Tromsø

NORGE stiller med Magnus Carlsen (til venstre), Simen Agdestein (til høyre), samt Jon Ludvig Hammer, Kjetil Lie og Leif Erlend Johannesen.
NORGE stiller med Magnus Carlsen (til venstre), Simen Agdestein (til høyre), samt Jon Ludvig Hammer, Kjetil Lie og Leif Erlend Johannesen. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Arrangørene snur.

OL-arrangøren opplyser i en pressemelding at de stiller seg positiv til henvendelsen fra Kirsan Iljumsjinov, presidenten i Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE), og at de av hensyn til spillere, forbund og god sportsånd aksepterer at nasjonene som ikke meldte seg på innen fristen, likevel får melde seg på.

Styret opplyser at de ikke er enig i at Iljumsjinov kan bruke artikkel 6.1 i OL-reglementet der det står at han har siste ord i saker som dette.

Flere nasjoner ble utestengt fra sjakk-OL på grunn av for sen påmelding, men torsdag i forrige uke fikk arrangøren brev fra Iljumsjinov der de, i relativt harde ordelag, fikk klar beskjed om at kvinnelagene til Russland og Afghanistan, herrelagene til Gabon, Pakistan, Kambodsja, Den sentralafrikanske republikk, Elfenbenskysten, Oman og Senegal skulle få delta.

Arrangøren skriver at de sammen med FIDE vil forsøke å finne en løsning på de økte kostnadene vedtaket vil medføre, og de ber FIDE akseptere at deltakerne fra disse nasjonene blir innlosjert privat eller at lag bor på ulike hoteller, heter det i pressemeldingen. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere