RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anand: - Tapet mot Carlsen var smertefullt

DUKET FOR NYTT OPPGJØR: Magnus Carlsen og Viswanathan Anand møtes til ny VM-kamp i november.
DUKET FOR NYTT OPPGJØR: Magnus Carlsen og Viswanathan Anand møtes til ny VM-kamp i november.
Sist oppdatert:
Viswanathan Anand ser frem til VM-revansje mot Magnus Carlsen.

Inderen får muligheten til å ta tilbake VM-tittelen etter at han vant kandidatturneringen som ble avsluttet i Russland sist helg.

Det gjorde 42-åringen på mesterlige vis. Anand var den beste spilleren turneringen gjennom og gjorde seg fortjent til et nytt maratonmøte mot nordmannen.

– Jeg tenker ikke på Carlsen akkurat nå. Jeg vil nyte øyeblikket og glede meg over denne seieren, sier Anand i et intervju med avisen The Indian Express.

Tenker

Han tenker ikke på hvordan han ble slått av Carlsen i den forrige VM-kampen som ble spilt i hjemlandet India i november i fjor.

Da gikk det særlig galt i det femte og sjette partiet.

– Den VM-kampen er over. Det er ingen vits i å tenke på det. Jeg får en ny sjanse i november, og la oss se hva som skjer da. Jeg vil ikke tenke for mye på det som er skjedd. Vi må gå videre og konsentrere oss om det som kommer.

Aggressiv

I VM-kampen mot Carlsen sist virket Anand defensiv og tappet for ideer. Det kunne nesten virke som om han hadde tapt på forhånd. I Russland så vi en helt annet utgave av mannen som var verdens beste sjakkspiller i en årrekke helt til Carlsen overtok tronen.

– Tapet mot Carlsen var smertefullt. Jeg var ikke helt meg selv. Denne gangen prøvde jeg å være mye mer aggressiv, og etter en god start fløt det bare på. Det var tilfredsstillende å lykkes. Jeg spilte mer fri sjakk, sier Anand. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere