*Nettavisen* Sport.

Anand har bestemt seg - vil ha revansje

Foto: Ole Valaker (Mediehuset Nettavisen)

Deltar i årets kandidatturnering.

21.01.14 09:11

Det var usikkert om Viswanathan Anand skulle delta i årets kandidatturnering i sjakk. Nå er det bekreftet at den tidligere verdensmesteren deltar, melder NRK.

De viser til Det internasjonale sjakkforbundet. Vinneren av kandidatturneringen i mars skal møte Magnus Carlsen når nordmannen skal forsvare VM-tittelen i november.

Magnus Carlsen (23) tok VM-tittelen i sjakk fra nettopp Anand. I et ferskt intervju med avisen Telegraph i hjemlandet snakker 43-åringen om hvordan tapet føles nå som det har gått noen dager.

- I oppkjøringen til finalen hadde jeg et bilde av den personen jeg skulle møte, men den personen som satt på den andre siden av brettet viste seg å være veldig annerledes. Du kan si at jeg overvurderte min evne til å håndtere Carlsen eller at jeg undervurderte ham. Det kommer an på hvordan man ser det, sier Anand til avisen.

Vishy Anand har i flere år vært uslåelig og hadde VM-tittelen for seg selv fra 2007 til 2013.

Han blir stilt spørsmål om hvorfor han ikke var mer aggressiv. Dette er en kritikk som kom allerede fra starten av finalen, som endte med tap med 3,5 poeng mot 6,5.

- Jeg kunne ikke lokke ut Carlsen. Det er et faktum. Det handler ikke om at jeg ikke hadde en strategi, men den var ikke god nok eller utførelsen min var ikke god nok. De siste årene har det dukket opp noen problemer i spillet mitt. Mange mener at jeg skulle ha vært mer aggressiv. Vel, jeg skulle likt å vite hvordan.

Et annet poeng Anand trekker fram, er aldersforskjellen.

- Alder er definitivt en faktor. Jeg gjorde ikke noe poeng ut av det, for jeg kan ikke forandre min alder, men gjennomsnittsalderen i sjakk er i ferd med å falle. Du vil ikke se flere situasjoner som i 1981, da Viktor Kortsjnoj var over 50 da han møtte Anatolij Karpov i VM-finalen i Italia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.