RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Carlsen & co. stormer videre

NY SEIER: Det norske sjakklaget slo Polen i sjakk-OL.
NY SEIER: Det norske sjakklaget slo Polen i sjakk-OL. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Ny, norsk seier i sjakk-OL.

Magnus Carlsen var igjen overlegen og ordnet seier over Polen med 2,5-1,5 i sjakk-OL tirsdag. De øvrige tre spillerne på Norges førstelag spilte remis.

Eksperter og medspillere lot seg nok en gang imponere over verdensmesterens spill i OL-turneringen i Tromsø. Den polske stormesteren Radoslaw Wojtaszek måtte gi opp allerede etter 33 trekk med svarte brikker.

Også Carlsens gamle læremester, sjakkprofilen Garry Kasparov, smilte da han så hvordan nordmannen briljerte ved sjakkbrettet.

– Jeg så at Garry kom bort og så på. Han ble stående i et minutt. Så spilte jeg G4, og da gikk han smilende bort. Jeg tror det er et trekk han også ville gjort, sa Carlsen da han besøkte NRKs sjakkstudio etter partiet.

Etter planen
Wojtaszek er kjent som sekundant for Viswanathan Anand, mannen Carlsen slo i VM-kampen i India i fjor. Carlsen smilte da han fikk spørsmål fra VG om hvorvidt han tror Anand fulgte tirsdagens parti.

- Kanskje. Han skammer seg vel litt over sin egen sekundant.

For annen dag på rad hadde Carlsen full kontroll. Norges 1.-lag står med sju av åtte mulige poeng i sjakk-OL etter tre seirer og én uavgjort kamp.

- Magnus vinner, og vi spiller remis. Det er planen, fleipet Simen Agdestein etter å ha spilt remis mot Grzegorz Gajewski.

Sterk seier
Agdestein var siste norske spiller som forlot sjakkbrettet tirsdag. Da han ble enig om Gajewski om remis, kunne Norge innkassere seieren med ett poeng.

- Det handler om å vinne kampen. Det er det samme om vi vinner 4-0 eller 2,5-1,5. Polen er en sterk sjakknasjon, så det var en kjempedag, sa Agdestein.

- Et av de beste resultatene Norge har levert i sjakk-OL gjennom tidene, supplerte NRKs sjakkekspert Torstein Bae.

Kjetil A. Lie berget tidlig remis med svarte brikker mot Mateusz Bartel. Senere valgte Jon Ludvig Hammer å ta til takke med remis mot Jan-Krzysztof Duda fordi han så at Agdestein hadde kontroll i sitt parti.

Totalt sett var det en god norsk dag på hjemmebane i Tromsø. Også Norges 2.- og 3.-lag i åpen klasse vant sine kamper. I kvinneklassen ble det tap for 1.-laget, seier for 2.-laget og uavgjort for 3.-laget. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere