RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Carlsen beseiret sin tidligere mentor

VANT: Magnus Carslen vant over sin tidligere mentor fredag.
VANT: Magnus Carslen vant over sin tidligere mentor fredag. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Magnus Carlsen vant over Simen Agdestein.

Magnus Carlsen beseiret sin tidligere mentor Simen Agdestein i siste runde av Norway Chess fredag. Det var ikke nok til å vinne storturneringen.

Carlsen spilte med hvitt, og en seier mot Agdestein i turneringens siste runde skulle egentlig ikke være noe stort problem. Verdensmesteren hadde også overtaket en god stund, men Agdestein ga ham litt å tenke på etter tolv trekk. Det tok Carlsen til slutt 54 trekk å vinne oppgjøret.

– Det er alltid godt å avslutte med en seier, som i dag. De siste rundene spilte jeg ganske bra, med unntak av et dårlig trekk mot Peter Svidler torsdag, som faktisk kostet meg turneringsseieren, sa Carlsen til NTB.

Han mener likevel partiet mot Svidler var det beste han spilte i hele turneringen:

– I hvert fall fram til jeg dummet meg ut.

Litt surt
Med seier i siste parti sto Carlsen med 5,5 poeng totalt i turneringen, og han hadde teoretisk sett fremdeles mulighet til å vinne. Russiske Sergej Karjakin, som hadde 5 poeng, beseiret imidlertid italienske Fabiano Caruana og endte opp med 6 poeng totalt. Karjakin hanket dermed inn seieren i turneringen og premien på 100.000 euro (811.000 kroner) – slik han også gjorde i fjor. Carlsen ble nummer to og kan ta med seg snaut 500.000 kroner.

– Jeg hadde jo tenkt til å vinne, så å tape på det ene trekket torsdag er litt surt. Men all ære til Karjakin. Å komme tilbake slik han gjorde, og vinne de tre siste partiene, de to siste mot (Vladimir) Kramnik og Caruana, det er intet mindre enn imponerende, sa Carlsen.

Hjemmefavoritten vant to partier og spilte sju remis i turneringen, mistet 4,1 poeng på ratingen og står nå med en rating på 2876,9 poeng.

Klar for å vinne
Allerede lørdag reiser Carlsen videre til Dubai, der han skal spille om verdensmestertitlene i lynsjakk og hurtigsjakk. Per i dag er det russerne Alexander Gristsjuk og Karjakin som innehar disse titlene.

– Jeg har veldig lyst nå til å slå tilbake og vinne der. Det hjelper at det er VM-titler på spill. Det er også alltid hyggelig med et avbrekk med hurtig- og lyn- etter å ha spilt langsjakk. Da får jeg spilt litt mer på intuisjonen og litt fortere, sier Carlsen.

Han imponerte stort under den innledende lynsjakkturneringen i Norway Chess:

– Akkurat det er jeg veldig fornøyd med. Det er klart det gir selvtillit. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere