RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Carlsen bryr seg ikke om favorittstempelet

Sist oppdatert:
Magnus Carlsen satser på å få en mer komfortabel start i årets sjakk-VM enn den han fikk i fjor.

Lørdag starter Carlsen sitt tittelforsvar mot Viswanathan Anand. For ett år siden ble nordmannen verdensmester da han til slutt slo indiske Anand klart over ti partier, men det tok tid, før han fikk det til å flyte skikkelig.

Etter en ujevn åpning og fire strake remis løsnet det første for Carlsen i femte parti. Derfra og ut så han seg aldri tilbake og vant hele 6,5-3,5.

– Uansett om jeg spiller med svarte eller hvite brikker, må jeg spille bra. Forrige gang fikk jeg ikke en god start, og jeg kunne ha blitt straffet for det i et par partier. Jeg vil ha en mer komfortabel start denne gangen, sa Carlsen under fredagens pressekonferanse.

23-åringen fikk spørsmål om han ser på seg selv om favoritt til å vinne VM for annet år på rad.

– Hva tror du? For å være seriøs: Det (favorittstempelet) betyr ingenting. Du kan bare gjøre ditt beste. Spiller du ikke bra, vinner du heller ikke, sa Carlsen.

Pressekonferansen med Magnus Carlsen og Viswanathan Anand før åpningssermonien til sjakk-VM. Ved Radisson Blue Paradise and Spa hotel.


Ingen glassvegg

Selv om ikke alt var på plass dagen før første VM-parti, er Carlsen fornøyd med fasilitetene i Sotsji. I motsetning til i fjorårets mesterskap i India vil det ikke være en glassvegg mellom spillerne og publikum.

– Alt var ikke klart i dag, men jeg er fornøyd med det jeg så. Glassveggen var en fin måte å gjøre det på, men det var ikke mulig her og de måtte gjøre det på en annen måte. Jeg gleder meg til å se hvordan det er løst i morgen.

Sjakkesset fra Tønsberg strålte og var i godt humør da han ble spurt om hvem han har som hjelpere under VM.

– «It's the Dane and the Hammer» (Det er dansken og Hammer'n), sa han og viste med det til sin danske venn og sekundant Petter Heine Nielsen og Jon Ludvig Hammer.

Pressekonferanse med Magnus Carlsen (t.v.) og Viswanathan Anand (t.h) før de møtes til første parti i sjakk-VM.


Vil slå tilbake

Anand er revansjelysten etter fjorårets nedtur på hjemmebane. 44-åringen mistet en stund motivasjonen for sjakken, men det tok ikke lang tid før inderen fikk gnisten tilbake.

– Du blir deprimert etter en slik kamp. Sakte, men sikkert fikk jeg lyst til å spille sjakk igjen. Det har gått bra, og jeg er klar til å prøve igjen, sa Anand.

Sjakkveteranen, som var verdensmester sammenhengende mellom 2007 og 2013, synes det er stas å spille på russisk jord.

– Jeg trives i Russland. Det er det beste landet å spille sjakk i, sa Anand.

Første VM-parti starter klokken 13 norsk tid lørdag. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere