RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Carlsen dropper siste OL-kamp

FERDIG MED OL: Magnus Carlsen spiller ikke den siste kampen.
FERDIG MED OL: Magnus Carlsen spiller ikke den siste kampen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Det ville vært som om Barcelona skulle møtt Sandefjord i fotball, forklarer Magnus Carlsens manager.

Magnus Carlsen står over torsdagens sisterunde i sjakk-OL og reiser hjem. Motstanden er for svak til at han føler det er verdt å fullføre turneringen.

Norges førstelag må dermed klare seg uten sin lederstjerne mot Malaysia. Ifølge Carlsens manager, Espen Agdestein, vil den norske sjakkverdensmesteren heller ta noen fridager enn å spille et «meningsløst parti mot en svak motstander».

- Magnus har spilt ni av ti runder. Det er ganske mye. I siste runde ville han fått en svak motstander fra Malaysia. Det er ikke utfordrende nok. Hadde han spilt, ville det vært som om Barcelona skulle møtt Sandefjord i fotball, forklarer Agdestein til NTB.

Skal til USA

Manageren legger til at det er naturlig for alle lags storkanoner å stå over slike kamper.

- Også for Simen (Agdestein) ville det vært en veldig svak motstander. Magnus gjorde det samme da Norge møtte Jemen i åpningsrunden, sier han.

Agdestein opplyser at Carlsen reiser hjem til Bærum for noen dagers hvile. Han reiser neste uke til USA for å spille Sinquefield Cup i St. Louis.

- Det ville vanligvis vært naturlig for ham å bli igjen med laget, men siden han snart skal reise videre, drar han hjem for å få noen ekstra fridager. For Magnus fortsetter sjakksirkuset.

Under pari

Carlsen slet og tapte for kroatiske Ivan Saric tirsdag. Det var hans annet tap i OL-turneringen. Med hvite brikker røk han lørdag svært overraskende for tyske Arkadij Naiditsch.

- Magnus har tatt tapene greit, men han liker ikke å tape. Han har gått noen runder i seg selv. For alle andre ville OL-prestasjonen vært bra, men for Magnus er det under pari. Alt i alt har Norges førstelag skuffet og er ikke i nærheten av å oppnå målet om en plass blant de 15 beste, sier Agdestein til NTB. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere