Carlsen fokuserer på fysikken før VM

VM: Magnus Carlsen forbereder seg til VM.

VM: Magnus Carlsen forbereder seg til VM. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

Sjakkstjernen jakter VM-formen.

Magnus Carlsen skal bruke de nærmeste ukene til å finne den virkelig gode VM-formen. Ikke bare rent sjakkmessig, for det fysiske må også være på plass.

VM-kampen mot utfordrer Vishy Anand i Sotsji er planlagt til å gå over 21 dager fra 7. til 28. november. Ved siden av et klart hode må også resten av kroppen fungere optimalt rent fysisk.

Onsdag kom Carlsen hjem til Norge etter et tre uker langt opphold i USA. Han tok annenplassen i storturneringen i St. Louis, og den siste uken er det blitt en del sponsoroppdrag og ferie.

- Magnus vil prioritere tiden framover til å komme i form fysisk, og vi er samtidig også inne i en planleggingsfase. Hvem vi skal ha med i teamet og hva vi skal gjøre, sier Carlsen-manager Espen Agdestein til NTB.

Ikke flere turneringer

Carlsen skal ikke spille flere turneringer før VM. Dermed ble turneringen i St. Louis den siste internasjonale matchingen for verdensmesteren. Trolig blir det mye sjakkterping med kompisen Jon Ludvig Hammer framover, ved siden av den fysiske fostringen.

Det er ikke spikret hvem Carlsen skal ha som medhjelpere og sparringpartnere.

- Ingenting er helt klart, og den siste turneringen i St. Louis var nyttig for ham. Han fikk god trening med ti tøffe partier i et turneringsspill, sier manageren.

Selv om sjakk ikke er en del av Norges Idrettsforbund, har likevel Team Carlsen fått god hjelp fra Olympiatoppen.

- Vi fikk god rådgivning sist og vil nok benytte oss av dem også denne gangen. På hvilket nivå vet jeg ikke ennå, sier Agdestein.

Samme oppskrift

Team Carlsen fant et vinnerkonsept for VM-kampen i fjor og vil ikke endre særlig på det opplegget.

- Det blir mye av det samme, selv om vi denne gangen ikke trenger å akklimatisere oss slik som foran turneringen i Chennai. Da var vi to uker i Oman før VM-kampen. Slik sett er Sotsji mer lik norske forhold.

Faren til Magnus Carlsen kom torsdag tilbake fra Sotsji, hvor han har kartlagt forskjellige ting for Team Carlsen. Han har blant annet sett på mulighetene for fysiske aktiviteter utenfor VM-turneringen ved siden av å se på spille- og hotellfasilitetene.

Selve VM-arenaen blir i mediesenteret i OL-parken i Sotsji. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.