Carlsen gruer seg spesielt til én ting

KLAR FOR NORWAY CHESS: Magnus Carlsen.

KLAR FOR NORWAY CHESS: Magnus Carlsen. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Magnus Carlsen møter erkefienden.

15.06.15 15:36

Magnus Carlsen er i superform og strutter av selvtillit før Norway Chess. Men 24-åringen erkjenner at han frykter sin argeste rival, Hikaru Nakamura.

- Selvtilliten er bra. Turneringen jeg spilte i Aserbajdsjan er en av mine bedre turneringer noensinne, så sånn sett burde jeg ha formen inne, sier Magnus Carlsen til NTB.

Sjakkesset er naturligvis blant storfavorittene når kremen av kremen møtes i Stavanger-turneringen denne uken. Carlsen har herjet til nå i 2015 og har vunnet alle turneringene han har stilt opp i.

- Jeg tror vinnersjansene her bør være gode, sier Carlsen, men understreker at det aldri er lett å møte de beste i verden.

Amerikaner i storform
Og det er spesielt én Carlsen gruer seg til å møte: Han heter Hikaru Nakamura og kommer fra USA. Carlsen og Nakamura beskrives av sjakkpressen som erkerivaler og havner ofte i ordkrig med hverandre.

- Nakamura har vunnet alt han har stilt opp i dette året. Men det skal nevnes at jeg ikke har spilt noen av de samme turneringene. Vi har på en måte vunnet litt parallelt, sier Carlsen.

Men selv om Nakamura har fyrt løs mot Carlsen en rekke ganger, har han aldri helt klart å finne ut av nordmannens spill. Den amerikanske sjakkstjernen har aldri slått Carlsen i klassisk sjakk.

Mange sjakkprofiler
Når alvoret braker løs med turneringsspill fra tirsdag, sitter hele åtte av verdens topp ti-spillere ved brettene i Stavanger. Foruten Nakamura tror Carlsen at Vishy Anand, Fabiano Caruana, Alexander Grisjtsjuk og Levon Aronian blir å regne med.

- Spilleforholdene er flotte og alt ligger til rette for at vi skal prestere på best mulig måte, sier en forventningsfull Carlsen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.