RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Carlsen irritert på motstander

REMIS: Magnus Carlsen måtte nøye seg med remis mot Hikaru Nakamura.
REMIS: Magnus Carlsen måtte nøye seg med remis mot Hikaru Nakamura. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)
Måtte nøye seg med remis mot Hikaru Nakamura.

Magnus Carlsen hadde lenge initiativet mot Hikaru Nakamura, men måtte ta til takke med remis mot erkefienden. TV 2-ekspert Simen Agdestein likte dårlig Carlsens oppførsel under partiet.

Carlsen, som spilte med hvite brikker, presset hardt for seieren gjennom hele partiet som varte i over fem timer, men klarte aldri å finte ut Nakamura. Litt over klokken 21 strakk nordmannen endelig fram hånden og avtalte remis med amerikaneren, som sjakkpressen omtaler som «erkerivalen» til Carlsen.

24-åringen fra Bærum fikk underveis i partiet kritikk av TV 2s ekspert Simen Agdestein for å være i overkant arrogant. Agdestein likte dårlig kroppsspråket til Carlsen.

- Nå oppfører han seg litt sløvt, synes jeg. Nå har han litt arrogant kroppsspråk, som egentlig er unødvendig. Enten aksepterer han remis, eller så ... det der ser ikke så bra ut, sa Agdestein i TV 2s sjakkstudio.

- Dette begynner å bli litt på kanten. Han kan ta remis nå, sa Agdestein blant annet.

Carlsen erkjente etterpå at han spilte ekstra lenge fordi han hadde blitt irritert på Nakamura tidligere i partiet.

- Jeg var litt irritert over at han tilbød meg remis noen trekk etter tidskontrollen. Jeg hadde tenkt å gi ham remisen før, men siden han tilbød da, tenkte jeg at han skulle sitte der selv om det ikke er noe å spille på, sa Carlsen til TV 2 og la til at han likevel var glad for resultatet.

- Det går litt tregt i toppen. Jeg har ingen god dag, så jeg må trylle for å vinne. Dét har jeg heldigvis klart flere ganger før, sa Carlsen i TV 2-studioets «skrifterom» tidlig i partiet.

Dessverre for Carlsen uteble den store magien, og nordmannen måtte ta til takke med et halvt poeng. Han har nå to poeng og ligger nest sist i Norway Chess. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere