Carlsen kontrollerte inn til seier

Magnus Carlsen hadde full kontroll i sin kamp lørdag.

Magnus Carlsen hadde full kontroll i sin kamp lørdag. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Sjakkverdensmester Magnus Carlsen la tidlig press på hjemmehåpet Sjakhrijar Mammedijarov og tok en forholdsvis enkel seier i Vugar Gasjimovs minneturnering i Aserbajdsjan lørdag.

Kampen var over etter 29 trekk og i underkant av tre timers spill.

– Jeg gjorde dessverre en feil helt i starten. Jeg gjorde det lett for hvit, sa Carlsen-motstander Mammedijarov etter kampen.

Carlsen fikk tidlig en god stilling mot den aserbajdsjanske stormesteren og gjorde gode trekk gjennom hele partiet.

Allerede etter åpningen ble det klart at Mammedijarov var i problemer.

– Magnus har en betydelig fordel etter kun 20 trekk. Etter mitt syn var det ikke noe klokt valg av Mamedijarov å gå inn i denne varianten, sa den ukrainske stormesteren Evgenij Miroshnisjenko underveis i partiet. Han er ekspertkommentator på den offisielle TV-sendingen fra turneringen i Aserbajdsjan.

Magnus Carlsen åpnet Vugar Gasjimovs minneturnering med å spille remis mot indiske Viswanathan Anand fredag. I det partiet var nordmannen langt mer presset. Carlsen klarte likevel å redde et halvt poeng etter at Anand gjorde en feil i avslutningen.

Dermed står verdensmesteren med halvannet poeng etter to kamper i turneringen. Neste motstander for Carlsen er den italienske verdenstoeren Fabiano Caruana. Den kampen spilles søndag og Carlsen får en utfordring med svarte brikker.

Caruana måtte nøye seg med et halvt poeng i sin kamp mot Michael Adams lørdag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.