Carlsen kunne juble på ny

Foto: Steffen Schmidt / AP / NTB scanpix

Suksessen fortsetter for nordmannen.

04.02.14 21:38

Magnus Carlsen (23) forsvarte ledelsen i Zürich Chess Challenge under tirsdagens hurtigsjakk. Nordmannen sikret dermed seieren i storturneringen.

Carlsen kjempet i tidenes sterkeste felt i en sjakkturnering. De seks deltakerne i Zürich hadde en snittrating på like over 2800 poeng, og nordmannen vil med seieren runde 2880 poeng på toppen av verdensrankingen.

I Sveits spilte Carlsen sine første partier siden han ble verdensmester da han slo Viswanathan Anand i India i november.

Sjakkfantomet innledet turneringen i Zürich sterkt og hadde to poengs forsprang på verdenstoer Levon Aronian før hurtigsjakkpartiene som avsluttet det hele. Avgjørelsen falt med remis mot Anand i tirsdagens siste parti.

Svak avslutning
Tirsdag var samtidig ikke den helt store dagen for Carlsen. Han åpnet med seier over israelske Boris Gelfand før det ble tap for Aronian og remis mot Hikaru Nakamura. Nytt tap ble det for den italienske 21-åringen Fabiano Caruana i fjerde parti.

- Jeg følte meg ikke så bra i dag. Jeg ble utspilt av Levon og utspilt av Fabiano. Heldigvis hadde jeg nok poeng til å vinne uansett, sa Carlsen på pressekonferansen etter seieren.

For siden Aronian samtidig tapte for Nakamura, trengte Carlsen kun remis mot Anand i siste parti. Det klarte nordmannen med trygt spill, og han fikk raskt sikret seg det nødvendige halvpoenget. Faktisk var partiet nærmest en eksakt kopi av et av VM-partiene som endte med rask remis.

Slo storspillere
Totalt oppnådde Carlsen 10 poeng i Zürich Chess Challenge. Aronian og Caruana avsluttet turneringen med remis mot hverandre og delte dermed annenplassen med 9 poeng hver.

- Jeg synes alt har vært fint (i Zürich), men det ville vært bedre å avslutte turneringen på en bra måte. Det gir en litt bitter ettersmak, sa Carlsen.

Verdensmesteren kunne ikke avsløre hva som blir hans neste turnering. Fra før er det klart at han deltar i Norway Chess i Stavanger i juni. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: sjakk

Mest lest på Sport

Annonsebilag