*Nettavisen* Sport.

Carlsen overfalt: - Han så redd ut!

Foto: (Foto: Ole Valaker, Nettavisen)

Alle ville ha en bit av den nye mesteren.

24.11.13 15:01

CHENNAI (Nettavisen): Fredag ble Magnus Carlsen verdensmester i sjakk etter å ha spilt remis (uavgjort) mot regjerende mester Vishy Anand.

Det 10. partiet var over klokken 15.16 norsk tid. Da var det klart at utfordreren hadde vunnet 6,5 - 3,5 - uten å tape et eneste parti.

Les mer: Carlsen er verdensmester!

Hysteriske tilstander
- Jeg er svært glad for å ha vunnet. Det har vært tøft både her og i London (kvalifiseringen), men jeg er blitt behandlet veldig godt i India, sa han på pressekonferansen.

Men det var før han skulle ut av presssenteret, der flere hundre journalister hadde samlet seg. Det oppsto hysteriske tilstander rundt den nybakte mesteren.

Les også: Her er spørsmålet Magnus Carlsen ikke ville svare på

Uniformerte vakter måtte geleide 22-åringen gjennom folkemengden og ut en exit-dør på Hyatt-hotellet.

- Carlsen! Carlsen! Two minutes! ropte journalistene mens de dyttet hverandre for å få bedre plass.

- Dette er ikke normalt, men det var også mye energi i Mexico i 2007. Gratulerer til Norge!, gliser Mark Glukhovsky, sjefen for ChessTV.

Nettavisens sportssjef: - Den største i norsk historie

Glukhovsky har vært med på de fleste store sjakkmesterskap de siste årene, og ChessTV har overført finalen til millioner av seere.

- Han så nesten redd ut, sier Nettavisen-ekspert Leif Erlend Johannessen.

NRK-reporteren Ole Rolfsrud reagerer slik.

- Fullstendig kaos. Dette er min klart rareste presseopplevelse i mine ni år i NRK. Å stå sammen med Magnus Carlsen midt i kvernen av indiske blodhunder, det var helt psycho, sier han til NRK.no.

Måtte stoppe opp
Flere ganger måtte Carlsen og hans følge - blant annet faren Henrik, manager Espen Agdestein og Nesse - stoppe opp på de 15 metrene ut av pressesenteret.

- Ikke dytt, ropte Chessvibes-redaktøren Peter Doggers midt i kaoset.

Magnus Carlsen kom seg omsider inn i heisen og opp på rom 609, som blir bevoktet av væpende vakter.

Fredag kveld er det seiersfest (les mer om det her) for den etter hvert tallrike norske kontingenten i Chennai. Carlsen drakk champagne og ble kastet i bassenget.

Finalen skulle egentlig gå ove 12 partier til og med 27. november, men Carlsen avgjorde etter bare ti. Søndag får han premien - nesten 10 millioner norske kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag