*Nettavisen* Sport.

Carlsen skuffer - læreren imponerer

JEVNE: Verdensmester Magnus Carlsen (til venstre) og hans  gamle læremester Simen Agdestein har oppnådd samme resultater så langt i Norway Chess. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Verdenseneren står fortsatt uten seier på hjemmebane.

08.06.14 01:25

Etter fire partier må sjakkverdensmester Magnus Carlsen fortsatt vente på sin første seier i Norway Chess. Lørdag ble det remis mot Veselin Topalov.

Den norske sjakkstjernen er på etterskudd i kampen om sammenlagtseieren i Stavanger. Carlsen har innledet turneringen med fire strake remis.

Mot Topalov var partiet over etter 28 trekk. Carlsen spilte med svarte brikker og klarte aldri å sette sin bulgarske motstander i trøbbel.

- Han gjorde noe nytt i åpningen. Det ga en interessant stilling der jeg hadde en bonde mer, men han hadde et løperpar og en bedre utvikling. Stillingen var litt farligere for meg enn jeg trodde, så jeg er fornøyd med at det ble remis ved trekkgjentakelse, sa Carlsen til TV 2.

Håper på mer
- Jeg valgte ikke å følge forberedelsene mine og spilte i stedet litt mer risikabelt. Det var greit nok, men jeg var ikke fornøyd med utviklingen, la han til.

Carlsen har to poeng etter fire partier. Søndag har han fordel av hvite brikker mot Levon Aronian fra Armenia.

23-åringen synes han har spilt greit så langt i årets Norway Chess-turnering.

- Mitt dårlige parti til nå kom mot (Fabiano) Caruana. Resten har vært OK, men jeg håper på mer. Det er aldri morsomt ikke å vinne. Jeg har hvitt mot Aronian i morgen (søndag) og skal prøve å vinne, sa Carlsen.

Agdestein med remis
Simen Agdestein har klart seg overraskede bra mot verdenseliten og er fortsatt ubeseiret i Norway Chess. Lørdag klarte han sin fjerde remis på rad i partiet mot Vladimir Kramnik.

Agdestein spilte med hvite brikker, men brukte mye mer tid på sine 15 første trekk enn Kramnik. Der russeren holdt seg til åtte minutter, brukte Agdestein nesten 40.

Det satte nordmannen under tidspress, men 47-åringen gjorde sitt 40. trekk da han hadde fire sekunder igjen. Rett etter takket spillerne hverandre for partiet og delte poenget.

Søndag skal Agdestein bryne seg på Alexander Gristsjuk fra Russland. Norway Chess varer fram til fredag. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag