RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Verdensmester Magnus Carlsen måtte nøye seg med remis mot Alexander Gristsjuk i Norway Chess tirsdag.
Verdensmester Magnus Carlsen måtte nøye seg med remis mot Alexander Gristsjuk i Norway Chess tirsdag. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Carlsen skuffet over remis

- Jeg sto veldig godt, men klarte ikke å finne en avgjørende fortsettelse, sier nordmannen.

Magnus Carlsen var ikke fornøyd etter å ha spilt remis mot verdenstreer Alexander Gristsjuk i Norway Chess tirsdag.

Etter fem og en halv time og 73 trekk ble det nok en remis for den norske sjakkverdensmesteren. Carlsen står med seks remis etter sju partier i storturneringen i Stavanger.

– Jeg er litt skuffet. Jeg sto veldig godt, men klarte ikke å finne en avgjørende fortsettelse. Jeg vet ikke om det var noe der, men jeg burde i alle fall ha klart å finne noe bedre enn det jeg gjorde, sa 23-åringen til TV 2.

– Det var morsomt en stund, da det gikk veien, men da jeg konkret måtte prøve å vinne partiet så var det ikke så gøy. Men for all del, det var sikkert morsommere for meg enn for han. For han var det bare en forsvarskamp hele veien, la han til.

Selv om Carlsen spilte med hvite brikker og hadde behov for det hele poenget i sammenlagtkampen, ble det ingen ny seier for sjakkstjernen. Han står med fire poeng når to runder gjenstår.

– Det virker jo som om ingen av de andre vinner heller, så på et eller annet vis henger jeg fortsatt med. Det er greit nok å være i ledelsen, men jeg hadde håpet å ha litt flere poeng på dette tidspunktet, sa Carlsen.

Simen Agdestein har overrasket en hel verdenselite i Norway Chess. Tirsdag klarte han sin sjuende strake remis med svart mot Peter Svidler. Nordmannen står med 3,5 poeng. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere