RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Carlsen tapte: - Jeg kunne ikke gjort det verre

TAPTE: Sjakkstjerne Magnus Carlsen gikk på en smell i VM.
TAPTE: Sjakkstjerne Magnus Carlsen gikk på en smell i VM. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Magnus Carlsen gikk på sitt første tap mot Vishy Anand i VM.

Utfordrer Vishy Anand slo voldsomt tilbake og gikk seirende ut av det tredje partiet i kampen om VM-tittelen mot Magnus Carlsen tirsdag.

Dermed er stillingen utlignet til 1,5-1,5. For første gang siden desember i 2010 måtte Carlsen gi tapt for Anand i et tradisjonelt parti sjakk. Etter 34 trekk tirsdag hadde den regjerende mesteren gått tom for tid i en svært presset situasjon.

Det er også det første VM-partiet mellom de to duellantene Anand har vunnet. Under fjorårets VM-kamp vant ikke inderen en eneste gang.

Mange advarte om at en såret tiger (Anand) kunne slå voldsomt tilbake etter å ha blitt utspilt av Carlsen i de to første partiene i helgen. Det fikk de rett i.

Dårlig dag
- Han hadde en god dag og jeg en dårlig. Heldigvis så vant jeg det forrige partiet slik at vi er tilbake til start. Det viktigste nå er ikke å få selvdestruktive tanker. Jeg må få de neste partiene inn i mitt spor, sa Carlsen før han hastet ut av spillelokalet i Sotsji.

- Dette var ikke noe gøy, men vi må være forberedt å tape. En tung dag, og vi må legge dette bak oss så fort som mulig. Utfordringen blir å få dette partiet ut av systemet, sa manager Espen Agdestein.

Sjakk-ekspertene håpet å se en offensiv Anand i det tredje partiet med hvite brikker. Anand svarte og gikk veldig aggressivt ut. Han klarte tidlig å få en bonde høyt oppe på brettet i posisjonen c7.

- Jeg er ganske fornøyd, sa Anand etter seieren.

- Planen med bonde til c7 var at den ville binde svart opp på en mer effektiv måte, sa Anand om valget av sin åpning.

Bedre forberedt
- Et dårlig valg av åpning, jeg kunne gjort det bedre, men det ble veldig vanskelig etter hvert. Jeg forsøkte å holde meg inne i partiet så lenge som mulig, men så ikke helt hva jeg kunne gjort annerledes. Han var mye bedre forberedt enn meg i denne typen parti, sa den regjerende mesteren Carlsen.

Nordmannen hadde ingen effektive mottrekk i åpningen som skulle hindre at Anand klarte å få spillet inn sin gate, det vil si inn i en mer komplisert og offensiv stilling. Det er dette spillet man tidligere har etterlyst fra den tidligere verdensmesterens side.

- Alt gikk galt fra starten av. Det er forferdelig, men slikt som skjer. VM-kampen fortsetter, og det er lenge igjen, sa Carlsen, som innrømmet at han ble litt overrasket av inderens skarpe spill.

- Jeg har ingen å skylde på. Når noe går galt er det alltid min feil, sa Carlsen.

Det fjerde partiet spilles onsdag. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere