Carlsen vant lett mot Radjabov

Verdensmester Magnus Carlsen tok sin sjette seier i storturneringen i Nederland tirsdag.

Verdensmester Magnus Carlsen tok sin sjette seier i storturneringen i Nederland tirsdag. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Magnus Carlsen virker ustoppelig og tok sin sjette strake seier i storturneringen i sjakk tirsdag.

20.01.15 18:30

Teimur Radjabov fra Aserbajdsjan ble beseiret.

Radjabov er ranket som nummer 20 i verden. Han ble etter hvert et lett bytte for verdensmester Carlsen, og partiet var over etter 40 trekk.

- Jeg synes det var et vanskelig parti. Det ble komplisert strategisk, og jeg skjønte ingenting ved flere anledninger. Plutselig fikk jeg overtaket, og jeg tror ikke jeg gjorde så veldig mange feil underveis, sa Carlsen til TV 2.

Magnus Carlsen sa foran turneringen at han ville eksperimentere mer i turneringer han kan skal spille dette året fordi han ikke har VM-kamp før mot slutten av neste år å tenke på.

- Det blir vanskelig å eksperimentere så mye mot spillere som Radjabov. Da må jeg spille noe som er kjent. Jeg gjør så godt jeg kan og kan ikke noe for at motstanderne mine spiller dårlig, sa Carlsen.

Nordmannen startet turneringen litt famlende med to remis og ett tap. Tapet kom mot polske Radoslav Wojtaszek. Carlsen leder turneringen med 7,0 poeng.

Onsdag skal Carlsen spille med svarte brikker mot ukraineren Vasil Ivantsjuk. Spillerne forflytter seg til den Haag for de to neste partiene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.