RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Carlsen vil sikre seg TV-penger

Støtteapparatet rundt sjakkverdensmester Magnus Carlsen jobber for at nordmannen skal få deler av TV-inntektene fra høstens VM-kamp.
Støtteapparatet rundt sjakkverdensmester Magnus Carlsen jobber for at nordmannen skal få deler av TV-inntektene fra høstens VM-kamp. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)
Støtteapparatet rundt sjakkverdensmester Magnus Carlsen jobber for at nordmannen skal få deler av TV-inntektene fra høstens VM-kamp.

– Det vil bli enda mer relevant hvis inntektene blir store. Selv om interessen er veldig bra, vet vi ikke det enda. Det er opp til FIDE (Det internasjonale sjakkforbundet) å kommersialisere dem, opplyser Carlsen-manager Espen Agdestein til Dagbladet.

Da Carlsen ble verdensmester i India etter en overlegen sammenlagtseier over Viswanathan Anand, var det ikke en slik avtale mellom Carlsen og forbundet.

– FIDE eier markedsrettighetene. Normalt sett vil TV-avtalen være mellom dem og arrangøren. Jeg vet det er stor interesse fra TV-stasjoner, men vi får ikke noen andeler uten at vi forhandler det fram, sier Agdestein.

Det som blir en VM-reprise mellom Carlsen og Anand, skal etter planen gå i den russiske OL-byen Sotsji over tre uker i november.

Ifølge Dagbladet er det frykt for at den gjenvalgte sjakkpresidenten Kirsan Iljumsjinov gir vertslandets statskanal alle rettigheter. Det kan gi konsekvenser for norske TV-distributører. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere