*Nettavisen* Sport.

Denne mannen skulle vært usynlig

Foto: (Foto: Ole Valaker, Nettavisen)

- Dette liker jeg ikke, sier Magnus Carlsens manager.

08.11.13 23:22

CHENNAI (Nettavisen): Når Vishy Anand og Magnus Carlsen barker sammen i den store VM-finalen i sjakk lørdag, var det meningen at de skulle slippe øyekontakt med tilskuerne.

Ingen får ta bilder i det aller helligste rett før spillestart, men Nettavisen har fremskaffet et foto fra fredag som bekrefter at den svarte veggen ved brettet, ikke fungerer som avtalt.

Speilveggen er gjennomsiktig fra begge sider, ikke bare fra den ene som nordmennene ble forespeilet da de var på inspeksjon tidligere i høst.

Kilder høyt oppe i verdenssjakkforbundet oppgir til Nettavisen at de er overrasket, mens Team Carlsen er skuffet.

NYHET:Sjekk vårt nye superbrett. Følg parti 1 fra 10.30

Parapsykolog i salen
Under finalen i 1980 plasserte Sovjetunionen angivelig en parapsykolog i salen for å finte ut avhopperen Viktor Kortschnoi i kampen mot Anatolij Karpov.

Frykten for juks gjennom datateknologi er også stor.

Dessuten vil Magnus Carlsen konstant bli påminnet at han spiller i Anands hjemby ettersom det vil sitte 400 indere et par meter unna.

- Vi hadde en avtale, selv om det ikke står spesifikt i kontrakten. Det er klart jeg ikke liker at ting endrer seg. Vi jobber nå med lyset slik at det ikke skal bli like fristende å se på publikum, sier manager Espen Agdestein til Nettavisen.

FORUMET:Over 200 kommentarer om finalen

Vil ikke klage
Han sier de ikke vil klage på veggen.

Det har vært hektisk aktivitet i flere uker på luksushotellet Hotel Hyatt Regency, og Agdestein er fornøyd med opplegget for øvrig. Partiene skal spilles i en lydtett glasskube, og Carlsen og Anand boltrer seg i hver sin hotelletasje.

De har også fått spesialtilpassende heiser som går direkte til spillelokalet.

Spillerne har ikke snakket sammen bortsett fra noen høflighetsfraser under en pressekonferanse.

Men de har altså fullt overblikk over tilskuersalen. Disse plassene er stort sett forbeholdt sponsorer og VIP-gjester, mens journalistene må sitte i en annen del av hotellet.

140 journalister er akkreditert til mesterskapet. Presseansvarlig Arvind Aaron sier at det er langt flere enn under tidligere finaler. Rundt 20 av journalistene kommer fra Norge.

VM-finalen starter lørdag klokken 10.30 norsk tid. Førstemann til 6,5 poeng (12 partier) blir verdensmester.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag