RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor er Magnus best

(Foto: chess-pearlspring.com)
Sist oppdatert:
Nettavisens ekspert har svaret.

NEDERST: 7 kommenterte Magnus-partier

Magnus Carlsen (18) gjorde nylig kanskje tidenes beste turneringsresultat. Han har som den yngste noensinne passert den magiske 2800-grensen , forbeholdt den ypperste verdenselite.

Spørsmålet er: Hvor god kan han egentlig bli?

"Guds munnstykke"
Nettavisen-ekspert Leif Erlend Johannessen har plukket frem syv eksempler fra det siste året som viser hvordan Magnus behersker alle sider ved sjakkspillet.

De to skulle egentlig spilt på samme lag i EM i Serbia, men tirsdag kunne Nettavisen fortelle at Magnus har valgt å trekke seg på kort varsel. Her kan du lese hvorfor.

"I Kina fikk vi et glimt, en liten forsmak - det en saksofonist ville kalt "Guds munnstykke" - av storheten... Han er universell og orienterer seg lekende lett", skriver Johannessen.

Ser du trekket? Test deg selv til venstre

Et monster med tusen øyne
Konklusjonen er at unggutten er en symbiose mellom Kasparov og Karpov, her er alle forutsetninger for å få frem historiens mest universelle sjakkspiller; ”et monster med tusen øyne som ser alt”, som engelskmannen Tony Miles en gang sa om Kasparov etter å ha blitt syltet i en match.

HER ER NETTAVISEN SJAKK

Alliansen med Garry Kasparov vil bøte på det som hittil muligens har vært Magnus sin akilleshæl; et ikke fullt så giftig åpningsarsenal som for eksempel verdensener Topalov samt tilbøyeligheten til å stole på sin gudbenådede intuisjon uten alltid å gå i dybden i enhver stilling.

Vi gleder oss til fortsettelsen. Se og nyt (slik leser du trekkene). Du kan også se partiene i eget vindu :

HTML EMBED

Ett klikk:Bli tilhenger av Nettavisen Sjakk

HTML EMBED
FB.init("e6253cc5dae49ef63226bfc093de3ad3");
Nettavisen Sjakk on Facebook

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere