Dette kan bli Magnus Carlsens beste bursdag

MAGNUS CARLSEN var tydelig skuffet etter at det andre partiet i hurtigsjakken endte med remis, etter at den regjerende mesteren hadde hatt et stort overtak tidsmessig.

MAGNUS CARLSEN var tydelig skuffet etter at det andre partiet i hurtigsjakken endte med remis, etter at den regjerende mesteren hadde hatt et stort overtak tidsmessig. Foto: (Skjermdump)

Magnus Carlsen trenger kun remis i neste parti for å ta sin tredje VM-tittel i sjakk.

01.12.16 00:58

NEW YORK (Nettavisen): Magnus Carlsen og Sergej Karjakin sikret seg seks poeng hver i de tolv ordinære partiene i VM-finalen i sjakk, som spilles i Fulton Street på Manhattan.

 

Onsdag ble finalen avgjort gjennom hurtigsjakk, eventuelt et såkalt «Armageddon»-parti.

Nordmannen fikk et stort tidsmessig overtak i det andre partiet av fire i hurtigsjakkdelen. Datamaskinene ga ham også tidlig oppe i 75-80 prosent sjanse for å vinne. Likevel endte partiet i remis, akkurat som det første gjorde.

Historien gjentok seg imidlertid i det tredje partiet - og denne gang utnyttet Carlsen det til fulle.

Det avgjorde kampen. I fjerde parti måtte Sergej Karjakin satse offensivt, og det er han ikke vant med. Det endte i stedet med at Carlsen vant dette også, og tok tittelen med 3-1-seier i omspillet.

Fyller 26 år

30. november er for øvrig bursdagen til Carlsen - han fyller 26 år - og han opplever sannsynligvis en av sitt livs deiligste feiringer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag