*Nettavisen* Sport.

Endelig en Carlsen-seier

VANT: Magnus Carlsen vant sin første seier for året tirsdag. Foto: Koen Van Weel (Afp / NTB scanpix)

Magnus Carlsen tok sin første seier for året.

13.01.15 18:25

Etter to remis og et tap tok Magnus Carlsen sin første seier i 2015 da hjemmefavoritten Loek van Wely tirsdag ble slått i 4. runde av storturneringen i Nederland.

Nederlenderen kom i alvorlig tidsnød og gjorde store feil i 25. og 33. trekk. Dermed fikk den norske verdensmesteren et overtak han omsatte i sin første seier i turneringen.

Etter 45 trekk og snaut fire timer ved brettet ga van Wely opp.

- Det var veldig godt å få en seier. Det er alltid godt å slå direkte tilbake etter et tap, særlig med svart, sa Carlsen til TV 2 Sportskanalen.

- Nå er jeg tilbake i turneringen.

Etter å ha møtt fire av de 13 motstanderne i turneringen har Carlsen to poeng. Han er 1,5 bak ukrainske Ivantsjuk, som leder turneringen etter tre seirer og en remis så langt.

Etter onsdagens hviledag skal Carlsen møte armenske Levon Aronian og italienske Fabiano Caruana i sine to neste partier. Det er de to høyest rangerte spillerne i turneringen utenom han selv.

Caruana er toer i verden, Aronian nummer seks. Tirsdagens motstander van Wely er nummer 81 på rankingen og dermed nest lavest rangert av spillerne i turneringen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag