RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etter 60 dager fikk Andreas klaff

Sist oppdatert:
Dro på sjakkturné i Europa - til sparegrisen var tom og PC-en død.

Etter to måneder på farten kronet Andreas Moen sin europa-turne på best mulig måte med et napp i den internasjonale mestertittelen. Det skjedde i Sants Open i Barcelona som ble avsluttet forrige søndag.

Se to kommenterte partier nederst

29-åringen fra Oslo Schakselskap startet litt beskjedent, men avsluttet med tre strake pinner mot sterk motstand og ble beste nordmann.

Turneringen i Spania satte punktum for en travel sjakksommer for juss-studenten.

Siste fra Nettavisen.no/sjakk:


- Nå er Magnus nummer 1 i verden

- Simen tapte siste runde

- Dette er veldig galt

(Artikkelen fortsetter under bildet)

"Kompisene hadde lenge spart opp penger til reiseprosjektet"

Mens andre pakket solbriller og bermudashorts i kofferten, satte Andreas og reisekamerat Torbjørn R. Hansen fra SK 1911 seg på flyet utrustet med hver sin PC for å reise rundt i Europa og spille sjakk i hele ferien.

I moderne sjakk er computeren blitt din mest trofaste følgesvenn, der du kan finstudere motstanderen på store databaser før partiet.

Sterke meninger på sjakk.origo.no

PC-en ga opp
At Andreas sin laptop takket for seg permanent før det siste og avgjørende partiet i Barcelona, tyder da også på at den fikk kjørt seg i sommer!

Kompisene hadde lenge spart opp penger til reiseprosjektet, og det ble en særdeles vellykket affære. De to rakk å delta i turneringer i Danmark, Irland, Italia og Ungarn før turneen altså ble avsluttet i Spania. Til sammen har Andreas spilt 54 turneringspartier i sommer på 60 dager!

Til Nettavisen uttaler han at han er litt sliten etter turen, men at han langt ifra er lei av å spille sjakk. Kick-off for turneen var Svein Johannessens minneturnering i Oslo i slutten av juni.

Deretter fikk de to med seg Landsturneringen (NM) i Tønsberg, før det bar av sted til Politiken Cup i Danmark.

Les også:Det beste og verste i NM og se bildespesial

Les også:Tittelsjansen røk i siste parti

Privatundervisning
Etter det gikk det slag i slag med turneringer i Irland, der de også fikk privatundervisning av den russisk-irske stormester Alex Baburin, Italia og Ungarn før Spania.

Andreas har holdt et stabilt høyt nivå gjennom hele sommeren, og har selv beregnet at han har tjent bortimot 100 ratingpoeng i løpet av turen. Han luktet på IM-napp i flere turneringer underveis, før det endelig løsnet i Barcelona.

Torbjørn R. Hansen har allerede tittelen internasjonal mester. Han jaktet i stedet sitt tredje og avgjørende stormesternapp. Det gikk ikke denne gangen, men også Torbjørn sikret seg et solid jafs med ratingpoeng slik at han nærmer seg den magiske 2500-grensen, som er det andre kravet for stormestertittelen.

Vi skal se to eksempler fra Andreas sitt spill i sommer (lynkurs - slik leser du trekkene):

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere