*Nettavisen* Sport.

Frykter ikke den gode formen til Anand

I FORM: Vishy Anand har vunnet et par turneringer den siste tiden, mens Magnus Carlsen har slitt. Dette bildet er fra da duoen spilte remis i Zürich. Foto: Steffen Schmidt / Keystone (NTB scanpix)

Magnus Carlsen tror Vishy Anands dårlige opplevelse fra i fjor veier tyngre enn et par turneringsseirer i VM-oppkjøringen.

Når Anand og Magnus Carlsen starter VM-kampen 8. november, føler nordmannen seg trygg på at han ikke vil møte en helt ny versjon av inderen.

- Det er neppe stor forskjell. Han spiller sjakk på samme måte som han har gjort tidligere, sier Carlsen til NTB.

I motsetning til i fjor har Anand vunnet et par turneringer, og han går inn i VM-alvoret med en god følelse. Men ikke god nok, tror Carlsen.

- Det er klart at han har hatt flere positive opplevelser nå enn forrige gang. Samtidig har han en ganske negativ opplevelse fra forrige VM-kamp bak seg, konstaterer han.

- Anand har spilt godt og vunnet to turneringer i år, men de har til felles at jeg ikke var med, legger han til.

Fjorårets sekundantsjef, Jon Ludvig Hammer, skal følge sin gode venn fra Norge, mens Petter Heine Nielsen er sekundanten som blir med til Russland.

Før han begynte å jobbe med Carlsen, har Nielsen lang fartstid i Anands team. Derfor ble han ikke med til Chennai i fjor, men nå er båndene kuttet.

- Hovedsakelig er Heine med fordi han er flink faglig og fordi jeg kjenner ham godt. Det at han har jobbet med Anand, er bare en bonus. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.