Gå til sidens hovedinnhold

Han er årets Peer Gynt

Den yngste prisvinneren i historien.

MER FRA NETTAVISEN SJAKK

Norges sjakkstjerne Magnus Carlsen (20) er valgt til årets Peer Gynt, som den yngste i historien.

- Magnus Carlsen er en flott og viktig representant innenfor en stor idrett. Vi gleder oss til å få ham inn Peer Gynt-klubben og på besøk på Vinstra undere Peer Gynt-stevnet i august, sier leder i nominasjonskomiteen, Marit Breivik.

Dissimilis vant i fjor. Grete Waitz, Erik Bye, Kjell Inge Røkke og Ole Gunnar Solskjær er blant tidligere vinnere. Prisen har vært utdelt siden 1971.

"En stor ære"
- Det er en stor ære for meg å få tildelt Peer Gynt-prisen. Jeg setter veldig stor pris på at folk legger merke til, og interesserer seg for, mine resultater på sjakkbrettet. Det er ingen selvfølge i en sport som mange kan oppleve som utilgjengelig, sier Magnus Carlsen.

Carlsen spiller akkurat nå den prestisjefylte Amber-turneringen i Monaco. Han vant i fjor og leder så langt.

Les også:Denne revansjen smakte godt

Valgt av Stortinget
Peer Gynt-prisen går til en person eller institusjon som har markert seg positivt på det samfunnsnyttige plan, og som har gjort Norge kjent i utlandet.

Det er representantene på Stortinget som velger vinneren.

- At en ung nordmann går til topps på verdensrankingen, som den første vestlige siden 1975, er noe som blir lagt merke til ute i verdene. Denne uken har det prestisjetunge magasinet ”The New Yorker” en omfattende profil på fenomenet Magnus Carlsen, sier manager Espen Agdestein.

Bli tilhenger nummer 1000 på Facebook:

HTML EMBED
FB.init("e6253cc5dae49ef63226bfc093de3ad3");
Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden