Gå til sidens hovedinnhold

Han slo stormesteren med et sprøtt sjakktrekk

- Jeg ville dø med støvlene på, sier Thomas Robertsen.

GÅ TIL NETTAVISEN SJAKK

Norge satser hardt før sjakk-OL i Tromsø, og en av spydspissene er lederen i eliteutvalget i sjakkforbundet, Thomas Robertsen.

Tromsø-gutten har startet sjakkcafe i ishavsbyen, men forrige uke dro han til langt varmere breddegrader og spilte i Milano.

Der slo han sin første stormester, etter et oppsiktsvekkende angrep.

Lurte motstanderen
Tilsynelatende spilte han som en amatør. Allerede i trekk 5 ga han bort en bonde. Men stormesteren Miroljub Lazic (rating: 2476) fikk store problemer og tapte i 28 trekk.

Det er utklassing i sjakk.

- Jeg var ikke i storform da jeg satte meg til brettet. Tanken var nok mest at det er bedre å dø med støvlene på, heller enn å bli torturert i timesvis i en stillingstype jeg ikke kjenner, sier han.

LES OGSÅ:Slik spiller Nordens beste jenter sjakk

Norsk spesialitet
Han er ikke den første som har hatt suksess med det rare trekket.

- Det er noe av en norsk spesialitet. Torbjørn Ringdal Hansen (en av kandidatene til OL-laget) brukte samme oppskrift da han tok napp i stormestertittelen, sier Nettavisen-ekspert Leif Erlend Johannessen.

Han skryter av Robertsens innsats for elitespillerne i opptakten til OL.

Friskt pust
- Han er et friskt pust både i sentralstyret og som leder av eliteutvalget. Han er energisk med et ønske om å sette Tromsø på sjakk-kartet før OL neste år, sier Johannessen.

Han har kommentert seieren til Robertsen. Du kan spille gjennom partiet her.

Robertsen gjorde comeback etter nesten to års pause. Etter hvert ble det fraværet merkbart, og han endte på en 16. plass med en prestasjon noe under forventet. Men seieren mot stormesteren kan ingen ta fra ham.

Turneringen ble spilt på Accademia Scacchi i Milano fra 20. til 25. april. Sjekk resultatlisten. Les også hva Chessdom skriver om turneringen.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene