RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Karpov tror Carlsen får det tøffere denne gangen

Den russiske sjakklegenden Anatolij Karpov (63) mener det er vanskelig å si om Magnus Carlsen kommer til å forsvare VM-tittelen.

Karpov tror den norske 23-åringen får det vanskeligere mot Viswanathan Anand enn tilfellet var for ett år siden.

– Magnus får det tøffere denne gangen. Det er alltid vanskeligere å forsvare en tittel enn å vinne den (som utfordrer), sier Karpov til NTB.

I fjor vant Carlsen til slutt klart 6,5- 3,5 over Anand. Det skjedde uten et eneste tap. Dermed røk inderens rekke som verdensmester, som hadde vart siden 2007.

– I India ble jeg imponert over hvor bra Magnus spilte på motstanderens hjemmebane, sier Karpov.

På spørsmål om hvilke råd han vil gi Carlsen, sier verdensmesteren mellom 1975 og 1985 at det ikke er nødvendig med råd.

Anatolij Karpov er en legende innen sjakken. Russeren tror Carlsen får det tøffere med å vinne VM i år.


– Magnus har sine egne rådgivere. I ung alder er han allerede blitt veldig suksessrik, vunnet mange turneringer og blitt verdensmester, mener Karpov.

Russeren mener presset på spillerne er verst før VM-kampen er i gang.

– Man vet ikke helt hvordan formen før man har begynt å spille. Selv måtte jeg spille et par partier før jeg visste om formen var bra eller om jeg hadde problemer.

Carlsen starter med svarte brikker

Det ble klart etter fredagens trekning i Sotsji. Dermed får Viswanathan Anand fordelen av å innlede VM med hvite brikker.

I fjor var det rollene motsatt. Carlsen åpnet VM i India med hvitt, men nordmannen klarte ikke å dra fordel av det. Først etter fire strake remis gikk Carlsen virkelig opp i føringen med seier i femte parti. Til slutt ble han verdensmester med seier 6,5-3,5.

Magnus Carlsen starter sitt tittelforsvar når sjakk-VM starter lørdag.


– Uansett om jeg spiller med svarte eller hvite brikker, må jeg spille bra. Forrige gang fikk jeg ikke en god start, og jeg kunne ha blitt straffet for det i et par partier. Jeg vil ha en mer komfortabel start denne gangen, sa Carlsen under fredagens pressekonferanse.

Det første VM-partiet mellom Carlsen og Anand starter i Sotsji klokken 13 norsk tid.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere