Kun Magnus har vært bedre

Foto: (Foto: Ole Valaker, Nettavisen)

Kjetil Lie leverte superprestasjon. Les intervju og se parti.

04.05.11 23:19

Se kommentert parti nederst

To siste års norgesmester Kjetil A. Lie (30) storspilte i årets eliteserie, og tok utrolige 8,5 poeng på ni partier.

Det tilsvarer en ratingprestasjon på 2881 og er i "Magnus-klasse". Se Lies resultater her. Ingen andre nordmenn har vært i nærheten av et slikt tall.

Les også:Seriemester - igjen

Anført av Lie måtte Porsgrunn med kjendisforfatter Hans Olav Lahlum likevel ta til takke med sølv. Gullgrossisten Oslo Schakselskap, sjakkens svar på Rosenborg, var nok en gang i det umulige hjørnet.

Fryktløs
Lie ble utnevnt til stormester i 2005 og er blant de mest fargerike spillerne i Norge. Hans fryktløse stil, med en forkjærlighet for angrepsspillet, har skaffet ham mange fans på hjemmebane.

Den kompromissløse spillestilen gjør ham til en farlig motstander også for verdens beste, som da han beseiret verdensstjernen Bu Xiangzhi da Norge sensasjonelt slo Kina i sjakk-OL i 2008.

Man skulle tro at resultatet i eliteserien ga inspirasjon til større satsing, men den sympatiske og hjemmekjære telemarkingen svarer hemmelighetsfullt på spørsmål om fremtiden:

- Hehe, det beror på motivasjonen. Jeg vet ikke om jeg satser mot OL i 2012 og 2014.

For norsk sjakks vedkommende er det bare å krysse fingrene for at Lie, som også spiller 3.divisjonsfotball for Urædd FK, finner motivasjon nok til å fortsette å glede sjakkhjerter med sine heftige angrep og flotte kombinasjoner i årene fremover.

Vi skal se et eksempel fra årets serie hvor Lie virkelig får boltret seg - spill gjennom under eller i eget vindu:

HTML EMBED

Bli tilhenger nummer 1000 på Facebook:

HTML EMBED
FB.init("e6253cc5dae49ef63226bfc093de3ad3");

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.