RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Magnus' VM-motstander i kanonform

Sist oppdatert:
Verdensmesteren fikk svi da Levon Aronian ladet opp til VM-kvartfinalen mot Magnus Carlsen.

Om under tre uker spilles første parti i VM-kvartfinalen i sjakk mellom Magnus Carlsen (16) og Levon Aronian – en match Nettavisen vil med fortløpende kommentarer under partiene.

Magnus har imponert den siste tiden, men ingen skal tro at han får det enkelt mot Aronian.

Vant 4-2
Sist uke utfordret den armenske stjernen verdensmester Vladimir Kramnik i hurtigsjakk. Sluttresultatet ble råsterke 4-2 for Aronian, etter at han vant tre partier, spilte to uavgjort og tapte ett.

Se kommenterte høydepunkter nederst i saken

Enkelte hevder at Aronian blir sterkere desto kortere tenketiden er, og det er nok tvilsomt om han ville vunnet mot verdensmesteren med ”lang” tenketid.

Uansett var det overraskende at Aronian skulle vinne så klart mot Kramnik. Mange vil huske at russeren avgjorde VM-kampen mot Topalov i hurtigsjakk, så han er ikke noen begynner med denne tenketiden heller.

Se alle partiene på matchens hjemmeside
Mer om VM-kampen Kramnik - Topalov

Overså sjakk matt
Kramnik tok ledelsen i matchen med seier i det første partiet, men på hjemmebane slo Aronian knallhardt tilbake. Tre strake seire ga ledelse med 3-1 før siste dag.

Kramnik måtte vinne de to siste for å klare uavgjort sammenlagt. Det gikk nesten, men ikke helt. Verdensmesteren kunne satt sjakk matt i begge partier, men med liten tid igjen på klokka ble det svake trekk i de avgjørende øyeblikk.

Dermed endte kampen 4-2 til Aronian, hvilket ikke er noen gladnyhet for alle som håper på norsk suksess i VM-kvartfinalen. Seieren må ha gitt armeneren en solid porsjon selvtillit før kampen mot Magnus. Man kan selvfølgelig håper at det tipper over i arroganse, men Aronian er nok rutinert nok til å unngå den tabben.

Likevel er det ingen grunn til å gi opp håpet på Magnus-seier mot Aronian. En treningskamp med kort tenketid er noe helt annet enn en VM-kvartfinale. Mot Kramnik spilte Aronian uten press – mot Magnus vil alle i Armenia forventer seier.

Les mer om kvart- og semifinalene i VM

Kamputfallet hadde blitt et annet om Kramnik hadde benyttet seg av sine sjanser i de to siste partiene. Særlig i parti fem burde russeren tatt hele poenget (kjapp guide: slik leser du trekkene):

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere