*Nettavisen* Sport.

Magnus Carlsen gikk på kjempesmell

TAPTE: Magnus Carlsen gikk på en kjempesmell mot italienske Fabiano Caruana. Foto: Bjørn G. Nesse (NTB scanpix)

Den norske verdensmesteren fikk blackout.

30.08.14 11:33

Magnus Carlsen hadde hvite brikker, men rotet seg bort og tapte tredje parti mot italienske Fabiano Caruana i sjakkturneringen Sinquefield Cup i USA fredag.

Etter tre av ti runder ligger Carlsen på delt sisteplass med ett poeng sammen med Hikaru Nakamura. Caruana leder med tre poeng av tre mulige.

Den norske verdensmesteren kom skjevt ut fra start fredag. Carlsen virket å hente seg inn igjen og sikre remis, men mot slutten gjorde han en stor feil som kostet ham dyrt.

- Jeg trodde jeg forsvarte meg bra og styrte mot remis. Men han hadde flere ressurser enn jeg trodde. Til slutt var det fullstendig blackout. Jeg visste jo jeg ikke kunne spille trekket, men plutselig tenkte jeg at det bare vant enkelt. Det er et stort nederlag, sa Carlsen til TV 2 etter tapet.

- Lenge igjen
Nordmannen venter fortsatt på sin første seier i St. Louis. Han åpnet turneringen med to strake remis. Caruana har på sin side skaffets seg et forsprang på halvannet poeng til duoen Maxime Vachier-Lagrave og Levon Aronian.

Carlsen er fortsatt optimistisk til tross for en middelmådig innledning på Sinquefield Cup. – Det er lenge igjen, og jeg tror jo alltid jeg kommer til å vinne partiene mine. Slik er det også videre, sa Carlsen til TV 2.

Utsatt VM-frist
Storturneringen samler seks av verdens ti høyest rangerte sjakkspillere. Deltakernes snittrating på 2801,67 poeng er tidenes høyeste for en turnering. Alle spillerne skal møte hverandre to ganger.

Fredag ble det også klart at Carlsen har fått lengre tid på seg til å skrive under kontrakten for VM-kampen mot Vishy Anand. Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) har utsatt fristen ytterligere til 7. september. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.