*Nettavisen* Sport.

Magnus Carlsens svarte dag

Foto: (Foto: russiachess.org/)

- Vi trøstespiser burgere, sier manager Espen Agdestein. Fansen fortviler.

03.09.11 22:48

FORUMET:+120 innlegg

Det kunne ikke blitt verre: På fire timer klarte Magnus Carlsen å tape tre prestisjeoppgjør.

Dermed endte 20-åringen på sisteplass i eksklusive Botvinnik Memorial i Moskva, der verdens fire beste spillere møttes i hurtigsjakk.

Så vidt Nettavisen vet, er det første gang verdenseneren er blitt sist i en turnering siden han begynte å spille sjakk.

- Vi sitter og trøstespiser burgere for øyeblikket, meldte manager Espen Agdestein til Nettavisen ved 20.15-tiden.

Hett på forumet
På vårt populære forum fortviler fansen. Over 120 innlegg har kommet inn i løpet av lørdagen. Se kommentarene og diskuter her.

LESER:"Huff, dette ble en trist lørdag. Det er kun sjakk. Men av alle uviktige ting i verden, er sjakk det viktigste ..."

Det så noenlunde greit etter første dag, med tre remiser (uavgjort). Så gikk det helt galt.

Magnus Carlsen tapte i tur og orden mot Levon Aronian (2807), Vladimir Kramnik (2791) og Vishy Anand (2817).

- Tapet mot Arnian var ergerlig siden han følte han hadde vunnet åpningsduellen og at han hadde en veldig god stilling. Det var demotiverende og han greide ikke å hente seg inn mot Kramnik. I siste parti sto han bra lenge, men gjorde en stygg feil. Egentlig unødvendig, men det var nok den dagen, sier manager Agdestein.

Verdensmester Anand leder hele veien og vant klart, og viste nok en gang at han ikke har tenkt å overlate sjakktoppen til Carlsen uten kamp.

Nordmannen kan prise seg lykkelig over at turneringen ikke teller på verdensrankingen, der han leder på listen ble offentliggjort 1. september.

- Det er ikke hyggelig å tape tre på rad selv om det er hurtigsjakk. Men Magnus er i ganske godt humør, og turneringen var ikke den viktigste selv om han alltid ønsker å gjøre det best mulig. Nå gjelder det å se fremover mot Gran Slam-finalen, sier han.

Den turneringen spilles i Bilbao i slutten av måneden, og der blir det mulighet til revansje mot Anand og Aronian.

Snakker med publikum
Et spesielt poeng under Botvinnik Memorial var at partiene blir stoppet midtveis slik at spillerne kan si hva de mener om stillingen, uten at motstanderen hører dette. Så fortsetter partiene.

Lørdag kveld spilles også en uhøytidelig lynsjakkturnering i "mixed double" hvor de to på laget gjør annethvert trekk. Her er Magnus Carlsen satt opp sammen med Viktorija Cmilyte fra Litauen.

Se bilder fra Moskva

Fikk Oscar
Magnus Carlsen mottok sjakkens Oscar før turneringen, etter å ha vunnet en avstemning blant sjakkjournalister for et par måneder siden.

- Jeg er glad for prisen, særlig i et år der det var et verdensmesterskap, sa han under prisutdelingen, ifølge Chessdom.

+1000 TILHENGERE:Følg oss på Facebook

HTML EMBED
FB.init("e6253cc5dae49ef63226bfc093de3ad3");

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.