Magnus vant superfinalen

Foto: (Foto: Erlend Aas, Scanpix)

Verdensmesteren fikk bank. LESER: "Herlig"

31.08.10 23:10

SE:Magnus - Anand 1,5 - 0,5

FORUMET:Se over 100 innlegg

Hele verdens sjakk-øyne har vært rettet mot Kristiansund de siste tre dagene, og det har vært stor spenning knyttet til møtet mellom Magnus Carlsen (19) og Viswanathan Anand (40).

Carlsen leder suverent på verdensrankingen – mens Anand er regjerende verdensmester. Han forsvarte tittelen senest i mai.

De to barker sannsynligvis sammen i neste VM-match i 2012.

Mandag fikk vi en forsmak, i finalen i Arctic Securites Chess Star.

«Denne seieren smakte godt»

Tilbake i toppslag
Og nordmannen var best. Han vant med hvit, og forsvarte seg tilsynelatende lett til remis med motsatte farger. Dermed vant han superduellen 1,5 - 0,5.

- Den seieren smakte godt. Magnus virket litt rusten i de innledende rundene, men i finalen mot Anand var han i toppslag igjen, sier sponsorsjef Espen Agdestein til Nettavisen.

- Han har vunnet alle turneringene han har spilt i år og dette var en fin opptakt før matchen mot verden i New York og en travel høstsesong, legger han til.

- Vi skal til New York, Khant Mansiysk, Bilbao, Nanjing, og det blir lynsjakk i Moskva samt London Classic. Det blir mye å glede seg til fremover, sier Agdestein.

LESER:"Jeg min dott har greid å bestille tannlegetime av alle ting under det første partiet. grrr"

Første tap på ti år
Carlsen og Anand spilte også mot hverandre to ganger i løpet av kvalifiseringen. Disse partiene var udramatiske og endte med poengdeling.

Begge gikk greit til finalen. Men Magnus imponerte ikke i kvalifiseringen. Han tapte mot Jon Ludvig Hammer (20) søndag - for første gang på ti år.

- Jeg får håpe det ikke blir ti år til neste gang, sier Hammer til Tidens Krav.

Hammer har levert en rekke sterke resultater det siste året, og nærmer seg topp 100 i verden. Likevel var det en sensasjon at han klarte å slå Magnus Carlsen.

SJAKKHUSET:Bilder og kommentarer

Popstjerne
Magnus Carlsen ble mottatt som en popstjerne da han besøkte Dalabrekka skole fredag. 50 barn kjempet om autografen på Ole Gunnar Solskjærs gamle skole, ifølge VG Nett.

På en pressekonferanse fredag innrømmet Anand at den 21 år yngre vennen og rivalen har vært verdens beste det siste året.

- Resultatene hans snakker for seg selv, sa han.

Les også:Nå kan du spille mot Magnus

Hammer vant bronsefinalen
Norges nye superstormester Jon Ludvig Hammer så på seg selv om en outsider, og sa før turneringen at han skulle gjøre sitt beste for å skape noen overraskelser.

Det klarte han til gagns - ved å slå Magnus Carlsen.

Han var også nær poeng mot Anand.

Mandag fikk han en finfin skalp i beltet da han slo tidenes beste kvinnelige sjakkspiller, Judit Polgar, i bronsefinalen.

Det ble også spilt en knallsterk Grand Prix-turnering i Kristiansund i helgen. Her vant svenske Emanuel Berg. Beste norske ble Joachim Thomassen på 8. plass.

870 TILHENGERE: Bli med, du også!

HTML EMBED
FB.init("e6253cc5dae49ef63226bfc093de3ad3");

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag