RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Magnus’ VM-match i fare

Sist oppdatert:
Verdenssjakkforbundet har nye planer.

Diskuter sjakk med andre

Det virker som president Kirsan Ilyumzhinov i verdenssjakkforbundet FIDE og hans hoff nå vil avlyse de åtte kandidatmatchene som etter planen skal spilles i høst. Det kom frem på helgens møte i FIDEs Presidential Board.

Det har ikke vært mulig å skaffe arrangører med nok sponsorkroner. Norge har vært inne i bildet, men FIDE har åpenbart sett for seg summer som ingen har villet betale.

Alle mot alle
FIDE foreslår å legge om til en alle mot alle-turnering for de 16 spillerne som er kvalifisert til kandidatmatchene. Premiefondet er anslått til 170.000 amerikanske dollar.

Blant matchene som kan bli avlyst, er Magnus Carlsens oppgjør mot verdenstreeren Levon Aronian.

De 16 kandidatene vil nå bli spurt om de godtar forslaget. Hvis en eller flere av spillerne foretrekker kandidatmatcher, vil slike matcher bli spilt likevel.

Millioner på sjakk
President Ilyumzhinov snakker nå om å flytte hele showet til til sin egen lekegrind Elista – hovedstaden i Kalmykia, den lille republikken ved Det kaspiske havet der han styrer butikken.

Ilyumzhinov har brukt millioner av dollar på sjakk, og arrangerer akkurat nå VM-match mellom Topalov og Kramnik i Elista (2-0 til Kramnik, mer om dette i ukens sjakkspalte).

Spill sjakk her og få din egen rating

Ilyumzhinov tilbyr seg også å arrangere turneringen med Magnus og de 15 andre i Elista i april 2007.

De fire beste vil gå videre til VM-turnering med åtte spillere neste høst. De andre spillerne i VM-turneringen er Anand, Svidler, Morozevich og vinneren av Topalov – Kramnik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere