Magnus vs verdenseliten

Magnus Carlsen (15) spiller storturnering i Bosnia. Se resultater og kommenterte partier.

12.05.06 18:49

FØLG MAGNUS HER FRA 13.30

Diskuter med andre nå

Magnus Carlsen varmer opp til eksamen i 10. klasse med en knallhard 10-runders turnering i Bosnias hovedstad Sarajevo.

Umiddelbart etter at turneringen er avsluttet bærer det hjem til skolebenken i Lommedalen, men først skal han gi noen stormestere bank.

0,5 Liviu-Dieter Nisipeanu (2695) - Magnus

0,5 Magnus - Vladimir Malakhov (2691)

0,5 Magnus - Krishnan Sasikiran (2692)

? Arkadij Naiditsch (2664) - Magnus

I tredje runde spilte Magnus sin tredje strake remis, denne gang med hvit mot indiske Krishnan Sasikiran (2692 i rating).

Det unge norske håpet er altså ubeseiret etter tre runder der han har møtt nummer 20, 21 og 22 i verden. Magnus er dermed på fjerdeplass, men det er bare et halvt poeng opp til ledertrioen.

Magnus har ofte hatt problemer før han er blitt skikkelig varm i trøya, og tapte blant annet første parti i den nylig avholdte matchen mot GM Loek van Wely.

Les også:Magnus vant i Nederland
Stor bilderapport hos Chessbase

I 1. runde ble det remis mot Vladimir Malakhov, etter at russeren kom med et sterkt nytt trekk i åpningen. En del vil sikkert huske at det var Malakhov Magnus slo i den avgjørende kampen i cup-VM i desember, der Magnus sikret seg plass i VM-kvartfinalene.

I 2. rundte holdt Magnus enkelt remis mot Romanias sterkeste spiller, tidligere europamester Liviu-Dieter Nisipeanu. Pussig nok ble det spilt samme åpningsvariant i begge partiene, nemlig aksellerert drage i sicilliansk.

I 4. runde onsdag klokken 13.30 har Magnus hvit mot Arkadij Naiditsch (2664). Bærums-gutten har et godt tak på tyskeren, blant annet med seier i Corus-turneringen i Nederland i januar.

I tillegg til de nevnte er Bosnias egen Predojevic og Nisipeanu med i toppgruppen i Sarajevo. Spillerne skal møtes med hvit og svart, slik at det skal spilles ti runder i den bosniske hovedstaden.

Lynkurs: Slik leser du reglene

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag