RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mester Grønn

Sist oppdatert:
Atle Grønn var nesten på hjemmebane da han slo til med storspill i Russland. Se parti.

Det er etter hvert mange nordmenn som spiller i utlandet. De siste ukene har det blant annet vært norske spillere i aksjon i Russland, Frankrike, Tyskland og Spania. Aller best gikk det med Atle Grønn, som i Aeroflot Open i Moskva tok sin tredje inntegning i tittelen Internasjonal Mester. Mye tyder nå på at det er Grønn som blir Norges neste IM.

Et annet mesterskap som nylig ble avholdt, var EM for seniorlag - dvs for spillere over 60 år. Norge deltok med tre lag, og det norske førstelaget tok en sterk femteplass. På laget spilte IM Svein Johannessen, Ragnar Hoen, Erling Kristiansen og Per Ofstad. Best gikk det for Hoen, som tok seks poeng på de åtte rundene.

Øystein Hole og Torbjørn Hansen representerte Norge representanter i den årlige storturneringen Cappelle la Grande Open i Normandie. Resultatene var ikke noe å skrive hjem om, så da gjør heller ikke jeg det. Meget bedre går det i Malaga. Etter seks runder har IM Eirik Gullaksen, IM Bjarke Sahl, Lars Breivik og Lasse Løvik alle fire poeng. Den 13-årige Stavanger-gutten Løvik har imponert stort, og tok i runde seks sin første seier noensinne mot en IM.

Men IM-norm er det altså bare Atle Grønn som har klart så langt. Grønn er til daglig postdoktor i russisk lingvistikk ved Universitet i Oslo, så det var kanskje en følelse av å ha hjemmebane som hjalp ham frem til det gode resultatet.

En avgjørende seier kom mot Wang Rui fra Kina i runde 3. Se partiet her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere