Nettavisens sjakkside fikk gull

Foto: (Norges Sjakkforbund)

Nettavisens sjakkjournalist har fått gull for sin innsats.

19.11.12 13:42

I helgen ble Ole Valaker er tildelt Norges Sjakkforbunds hederstegn i gull.

I begrunnelsen heter det følgende:

Ole Valaker er tildelt Norges Sjakkforbunds hederstegn i gull for det arbeidet han i en årrekke har gjort for norsk sjakk. Gjennom sin sjakkspalte i Nettavisen har Valaker dekket sjakknyheter og bidratt til å gi sjakk en plass i norske nyhetsmedier.

Valaker har også bidratt i arbeidet med å legge til rette for den norske søknaden om Sjakk-OL i 2014.

Norges Sjakkforbund setter stor pris på arbeidet Ole Valaker har gjort for norsk sjakk, og vi er glade for å ha ham med på laget.

- Nettavisen har landets beste sjakkdekning

Ansvarlig redaktør i Nettavisen, Gunnar Stavrum, er veldig stolt over at Valaker har fått hederstegnet.

- Nettavisen har landets beste sjakkdekning, og hovedæren for det har primus motor Ole Valaker. Han er godt inne i stoffområdet, har et bredt kontaktnett og klarer å formidle sjakk levende og spennende.

- En hyggelig bieffekt er at Nettavisen også har ett av landets beste bedriftslag i sjakk, sier sjefredaktør Gunnar Stavrum.

- Det var totalt uventet

- Det var totalt uventet. Det er hyggelig at Nettavisens sjakkside blir lagt merke til. Jeg tror også vi har pløyet marken for dekning i andre medier ved å vise at sjakkstoff faktisk kan fungere i riksavis bare det blir servert på rette måten, sier Ola Valaker selv.

- Vi har fulgt Magnus Carlsen siden han var 11 år, men noen av våre best leste saker har ikke handler om ham. Vi har også lært mange tusen lesere hvordan de leser og skriver sjakktrekk, så Nettavisen har fungert som et gigantisk sjakkurs til tider. Samtidig er jeg glad for at det er andre begrunnelser er tatt med, sier Valaker.

- Jeg har for øvrig fått ungdomsforbundets gull fra før - uten å få det fysisk, så håper jeg at kan få den medaljen nå. Det fikk jeg for fire år som leder i styret, mange år som sjakktrener, smiler sjakkjournalisten.

Og legger til:

- Den største gleden er å se unge talenter å blomstre, og etter mange års pause som trener er jeg nå i gang med kurs i Bergen. Jeg har også jo også skrevet boken "Lær sjakk med Magnus".

- Det er ganske spesielt å inneha begge forbundenes gullmedalje i en alder av 40 år. Jeg vet ikke helt om jeg fortjener det, men jeg skjønner i hvert fall at jeg er blitt gammel! Det er jo slike ting du får når du er blitt gammel, sier Valaker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag