Nicolai (17) vant 10.000 til

Foto: (Foto: Sean.D.Hewitt, http://picasaweb.google.co.uk)

Norske tenåringer håvet inn på Gibraltar.

10.02.09 23:20

SE:Siste runde på Gibraltar

FORUMET: Diskuter her

20 nordmenn, blant dem en stor delegasjon fra sjakklinjen på Norges Toppidrettsgymnas, spiller for tiden sjakk på Gibraltar på den iberiske halvøy i sørvest-Europa.

De norske soper inn både penger og poeng.

I flere år har vikingene fra nord herjet i de såkalte Challenger-turneringene, der spillere over 2250 i rating (tilsvarer cirka norsk elitenivå) ikke får være med.

I den første av årets to turneringen feide Nicolai Getz all motstand av brettet. Med fullt hus - 5 av 5 poeng - stakk han av med 14.000 kroner.

FÅ OVERSIKT:Alle de norske resultatene på ett brett

I den andre turneringen, der siste runde ble spilt torsdag, måtte han dele førstepremien med Johannes Kvisla. Begge fikk 10.000 kroner.

16-åring nær IM-napp
Lasse Løvik har også all grunn til å glise. 16-åringen imponerte i hovedturneringen Masters og kunne tatt sitt første napp i tittelen Internasjonal Mester onsdag, men møtte to stormestre på slutten og fikk for tøft.

Uansett gjør unggutten et kraftig byks på rankinglistene.

Mer sjakk fra Nettavisen:

- Norge tok OL-gull

- Piker, vin og yatzy

- Dette begynner å bli latterlig

Masters er en av sesongens aller sterkeste turneringer. Blant deltakerne var Peter Svidler (rating: 2723) og Hikaru Nakamura (2699), som begge spilte mot Magnus Carlsen på Gjøvik ved nyttår.

Svidler var ikke snauere enn at han slo hjemmefavoritten i finalen på Gjøvik. Les mer om det her.

Russeren er åpenbart i god form og vant også Gibraltar etter omspill.

GÅ TIL NETTAVISEN SJAKK

Simen foredro om Magnus
Stormester Simen Agdestein spiller ikke selv, men er med som reiseleder og sjakkguide for elevene på NTG. Han tok også seg tid til å holde en forelesning med temaet "The Rise and Rise of Magnus Carlsen".

Det er et tema han burde kjenne bedre enn de fleste. Agdestein har skrevet bok om sin elev og møtt ham i to knallharde dueller om kongepokalen som begge ble overført på Nettavisen.

Se video fra seansen:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: sjakk

Mest lest på Sport

Annonsebilag