Norsk åpningsseier i sjakk-OL

VANT ÅPNINGSKAMPEN: Her er Simen Agdestein i gang med spillet mot Basheer Al Qudaimi fra Jemen.

VANT ÅPNINGSKAMPEN: Her er Simen Agdestein i gang med spillet mot Basheer Al Qudaimi fra Jemen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

Men det norske laget skuffet i åpningen.

Norge skuffet i åpningen av sjakk-OL etter den knepne 2,5-1,5-seieren over lille Jemen lørdag.

Simen Agdestein og Leif Erlend Johannessen vant sine partier mot Basheer Al Quami og Khalil Al-Subaihi, mens Jon Ludvig Hammer spilte remis mot Abdu Al Badani. Kjetil A. Lie tapte for Hatim Al-Hadarani.

Det var ventet at det norske laget skulle vinne 4-0 over Jemen som ikke er ranket blant de 100 beste lagene, men det viste seg tidlig at Lie fikk problemer.

- Alt gikk egentlig galt. Det ble bare tull i åpningen, og jeg mistet planen jeg hadde. Han gjorde mange gode trekk, men jeg gjorde mange dårlige. Jeg føler meg litt som en syndebukk. Dette er noe av det mest grusomme jeg har gjort, sa Lie til NTB.

God kontroll

- For min del er jeg fornøyd med partiutviklingen. Jeg hadde god kontroll hele veien. Det irriterte meg litt at jeg kunne avgjort mye enklere enn det jeg gjorde. Han slapp litt billig unna underveis.

- Vi vant kampen, men dette var ikke akkurat det vi drømte om. Det viktigste var å sikre matchseieren, selv om den var en knepen seier, sa Johannessen.

- Nå er sjakk-OL i gang og det er greit. Vi hadde forventet litt høyere score, men ingen katastrofe, sa lagleder Ole Christian Moe.

Kom hit for å vinne

Agdestein fikk æren av å ta åpningstrekket i turneringen. Det ble litt rot med tidtakingen til å begynne med fordi klokken ikke startet nedtellingen skikkelig, men det hele løste seg.

- Det var helt strålende og en stor ære å få ta åpningstrekket. Jeg spilte bra, men tenkte litt for lenge. Jeg vil gjerne kontrollere og brukte derfor tiden godt, sa Agdestein som sitt parti.

- Sjakk-OL handler om å komme godt i gang å få selvtillit. Vi trenger alle fem spillerne i turneringen. Jon Ludvig og Kjetil har kanskje ikke fått godfølelsen, men den kommer nok, sa Agdestein.

Verdensmester Magnus Carlsen sto over første kampen. Sjakk-OL fortsetter med 2. runde søndag.

Det norske kvinnelaget vant også sin åpningskamp. Sør-Korea ble slått 3-1 etter at Silje Bjerke, Olga Dolzhikova og Niin Koskela hadde vunnet sine kamper, mens Sheila Barth Sahl hadde tapt.

Turneringen avsluttes 14. august. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag