RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk skuffelse mot Tyrkia i sjakk-OL

Jon Ludvig Hammer spilte remis med hvite brikker mot tyrkeren Mustafa Yilmaz mandag.
Jon Ludvig Hammer spilte remis med hvite brikker mot tyrkeren Mustafa Yilmaz mandag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)
Ingen god dag på jobben for Norge.

Det norske 1.-laget i åpen klasse under sjakk-OL hadde ikke den beste dagen på jobb mandag. Det endte til slutt med 2-2 mot Tyrkia.

Jon Ludvig Hammer og Magnus Carlsen spilte med hvite brikker i sine partier. Det gjorde at det var knyttet forventninger til at de begge skulle vinne. Men for Hammer ble det til slutt «bare» remis mot Mustafa Yilmaz.

– Jeg er veldig, veldig skuffet. Jeg følte at jeg hadde god kontroll, men så sløste jeg det vekk. Det gikk ikke bra. Jeg tapte ikke, men remisen min kan ha kostet laget ett lagpoeng, sa en skuffet Hammer til NRK før alle partiene var avsluttet.

Det norske laget tok mandag sitt tolvte lagpoeng.

– Ikke bra nok

Carlsen seiret mot Dragan Solak, Leif Erlend Johannessen spilte remis mot Alexander Ipatov og Simen Agdestein tapte mot Emre Can.

– Jeg var ikke opplagt og jeg spilte ikke godt. Jeg trodde jeg hadde remis, men noen dager fungerer hodet veldig svært dårlig. Dette var en slik dag, sa en skuffet Agdestein.

– Det er ikke bra nok. Det var flere partier det gikk over stokk og stein i. Jeg tror Jon Ludvig var ganske skuffet over at han ikke vant. Hos Simen gikk det ikke bra, oppsummerte Carlsen.

– Jeg så tidlig at jeg hadde mistet kontrollen i partiet. Jeg følte heller ikke at han hadde kontroll. Han hadde noen triks, men heldigvis gikk det i min favør, fortsatte verdensmesteren.

Gode prestasjoner

For Norges 2.-lag ble det en ny opptur i sjakk-OL mandag. De møtte Russland, som er et av de beste lagene i turneringen. Det norske 2.-laget tapte kampen 1,5-2,5 etter at tre kamper hadde endt i remis og en med russisk seier.

Det norske laget imponerte også tidligere i turneringen med å spille uavgjort mot Ukraina.

For kvinnelaget ble det mandag seier mot Estland med 2,5-1,5.

– Vi gjør det veldig bra. Vi har sjanser til å få en god sluttplassering i turneringen, oppsummerte Olga Dolzhikova, som slo estiske Monika Tsiganova i sitt parti.

Det norske kvinnelaget har 12 lagpoeng etter ni av elleve runder. (©NTB

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere